På Ven finns det mycket att uppleva!

Enklast tar du dig runt mellan sevärdheterna med cykel. Själva cyklandet blir en upplevelse i sig. Du cyklar fram på mysiga cykelvägar och passerar pittoreska hamnar och fantastiska utsiktsplatser. Självklart finns det även andra transportmedel. Läs mer om detta under rubriken Resa.

Astronomen Tycho Brahe fick hela ön Ven av dåvarande kungen Fredrik II efter att han upptäckt en ny stjärna i stjärnbilden Cassiopeia. Här byggde han upp den tidens mest intressanta byggnader, slottet Uraniborg, ett underjordiskt observatorium,Stjerneborg, och en renässanspark. I den före detta Allhelgonakyrkan finns ett museum, parken är rekonstruerad och i observatoriet kan du se ett ljud- och ljusspel. 

En bra inblick i öns historik får du också vid ett besök på Nämndemansgården, museum och hembygdsgård med anor från sent 1700-tal. På en av Sveriges säkert vackraste platser ovanför Kyrkbackens hamn står S:t Ibbs gamla kyrka. Delar av byggnaden är ifrån 1100-talet och bland sevärdheterna kan nämnas Tycho Brahes kyrkobänk.

Det sägs att ljuset på Ven är unikt, vilket lockat många konstnärer och keramiker till ön. Gör en rundtur bland ateljéer och verkstäder och möt såväl skulptörer som silversmeder på din väg.


Kolla in här för fler sevärdheter och aktiviteter!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

 

Kontakta oss
Vi svarar gärna på dina turistiska 
frågor om Landskrona och Ven

Telefontider:
Mån-fre 10.00-13.00
+ 46 (0)418-47 30 00

visit@landskrona.se 

Besök våra InfoPoints