På Ven finns det mycket att uppleva!

Enklast tar du dig runt mellan sevärdheterna med cykel. Du cyklar fram på mysiga cykelvägar och passerar pittoreska hamnar och fantastiska utsiktsplatser. Självklart finns det även andra transportmedel.

Astronomen Tycho Brahe fick hela ön Ven av dåvarande kungen Fredrik II efter att han upptäckt en ny stjärna i stjärnbilden Cassiopeia. Här byggde han upp den tidens mest intressanta byggnader, slottet Uraniborg, ett underjordiskt observatorium,Stjerneborg, och en renässanspark. I den före detta Allhelgonakyrkan finns idag ett museum, parken är rekonstruerad och i observatoriet kan du se ett ljud- och ljusspel. 

En bra inblick i öns historik får du också vid ett besök på Nämndemansgården, museum och hembygdsgård med anor från sent 1700-tal. På en av Sveriges säkert vackraste platser ovanför Kyrkbackens hamn står S:t Ibbs medeltida kyrka. Delar av byggnaden är ifrån 1100-talet. 

Det sägs att ljuset på Ven är unikt, vilket lockat många konstnärer och keramiker till ön. Gör en rundtur bland ateljéer och verkstäder och möt såväl skulptörer som silversmeder på din väg.


Fler sevärdheter och aktiviteter

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

 

Kontakta oss
Ring eller maila oss så hjälper vi dig med dina turistiska frågor om Landskrona och Ven. 

Våra telefontider är mån-fre 10-13. Om vi inte har möjlighet att svara så lämna ett meddelande så ringer vi upp så fort vi kan. 

+ 46 (0)418-47 30 00

visit@landskrona.se 

Besök våra InfoPoints

Senast uppdaterad av Sara Ströberg