Välkommen till oss!

Landskrona ligger i södra Sverige med Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn som nära grannar. I Landskrona är allt nära. Du kan shoppa på förmiddagen för att sedan strosa ner till havet för ett dopp på eftermiddagen. Ön Ven når du genom en 30-minuters båtresa från Landskrona. Här väntar fantastiska naturupplevelser.

Landskrona är en stad som andas kultur och kan skryta med ett stort kulturutbud i relation till stadens storlek. I Landskronas stadskärna finns i dag en levande teater, konsthall, museum samt Tyghuset där Landskrona Foto har sitt galleri.

Vandringsleden Skåneleden och cykelleden Sydkustleden sträcker sig genom Landskrona och bjuder på fantastiska naturupplevelser. 

Havet är alltid nära i Landskrona. Vi har flera badplatser av olika karaktär, långgrunda stränder för barnfamiljer och bryggor för den som föredrar det.

I Landskrona finns ett av Sveriges äldsta koloniområde samt landets enda museikoloni, Rothoffs koloni. Strosa runt bland kolonierna och njut av snickarglädje och blomsterprakt. 

 

Klicka här för att inspireras och planera ditt besök till Landskrona och Ven

Du kan också kontakta oss på telefon 0418-47 30 00 eller mail visit@landskrona.se 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Sara Ströberg