Anna-Karin Palm – Jag vill sätta världen i rörelse

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Kultur, Aktiviteter, Kunskap, Guidade turer, Föreläsning

Hör Anna-Karin Palm, aktuell med Jag vill sätta världen i rörelse. En biografi om Selma Lagerlöf.

Selma Lagerlöf är folkkär, världsberömd och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.

Augustnominerade Anna-Karin Palm berättar om Selma Lagerlöfs vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang. Författarlivets strider och tvivel träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen.

Läs mer om Anna-Karin Palm: Albert Bonniers Förlag

Arr: Biblioteket.

Vill du vara säker på att få en plats på föreläsningen? Anmäl dig då till biblioteketvuxen.program@landskrona.se. Det går också bra att anmäla sig i bibliotekets reception eller ringa 0418-473500 för att skriva upp sig på gästlistan. Du kan anmäla fyra platser/person.

Söndag 9 februari 14.00 Promenad i Selma Lagerlöfs kvarter
I samband med Anna-Karin Palms program arrangerar Landskrona museum en promenad i Selma Lagerlöfts kvarter. Samling utanför museets entré. Föranmälan till Landskrona museum. Kostnadsfritt.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
06FEB torsdag 6 februari 2020 18:00 - 19:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av