Bokcirkel – Jude Dibias bästa läsning!

Område: Helsingborg Plats: Vens bibliotek Kategori: Evenemang, Kultur, Aktiviteter

”Jag har valt den här boken eftersom berättelsen den berättar är universell och läsare från hela världen kan relatera till karaktärerna”.

Så många fantastiska författare, journalister och föreläsare som besöker Landskrona bibliotek varje år! Vi har bett några av dem välja ut en roman som de uppskattar och tycker att vi ska läsa i våra bokcirklar. Jude Dibia besökte oss hösten 2016 då han var Malmös fristadsförfattare. Tillsammans med journalisten Peter Fällmar Andersson (HD/Sydsvenskan) samtalade de om HBTQ-frågor i Nigeria, där samkönade relationer är olagliga. Nu rekommenderar Jude Landskronas läsare att bokcirkla kring Ayobami Adebayos roman Stanna hos mig.

Nästan lika roligt som att läsa böcker, är det att prata om dem. Hösten är också en perfekt tid att bokcirkla. 10 exemplar per bokcirkel av romanen Stanna hos mig finns att låna på Landskrona och Vens bibliotek fr.o.m. 7 september. Sedan möts vi måndag 12 oktober 18.30 på Vens bibliotek eller tisdag 13 oktober 18.00 på Landskrona bibliotek. Kom så gärna!

Måndag 7 oktober: 10 exemplar per bokcirkel finns att låna på Landskrona och Vens bibliotek.
Måndag 12 oktober 18.30: Bokcirkel på Vens bibliotek.
Tisdag 13 oktober 18.00: Bokcirkel på Landskrona bibliotek.

Jude Dibia är född 1975 i Nigeria. 2005 gav han ut sin första roman Walking with Shadows, som finns i svensk översättning; Att gå med sina skuggor. Boken öppnade upp för ett bredare samtal om gaykulturen i Nigeria. Men 2014 instiftade landet en lag mot homosexualitet och som en av frontfigurerna för HBTQ-frågor tvingades Jude Dibia att lämna landet. Han är numera bosatt i Malmö, där han blev stadens tredje fristadsförfattare.
https://www.icorn.org/writer/jude-dibia

Ayòbámi Adébáyò är född 1988 i Nigeria. Hon är litteraturvetare och litteraturskribent. Stanna hos mig är hennes debutroman, den fick ett fantastiskt mottagande när den utkom i Storbritannien, blev nominerad till Baileys Women’s Prize for Fiction och har hyllats av recensenter och läsare.
https://www.piratforlaget.se/bocker/stanna-hos-mig/

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Vens bibliotek
Adress
Bollbrogatan 1, 252 25 Helsingborg, Sweden
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
12OKT måndag 12 oktober 2020 18:30 - 20:00 Vens bibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av