Borstahusen Live – Linus Thörnblad, Att få sätta punkt OBS INSTÄLLT!

Område: Landskrona Plats: Borstahusens Kapell Kategori: Evenemang, Föreläsning

Linus Thörnblad började med höjdhopp som 15-åring och hoppade två meter i sin första tävling. Som 18-åring tog han sig över 230 cm vilket innebar direktkval till OS. Två år senare tog han sin första seniormedalj på ett VM och strax innan han fyllde 22 år hoppade han karriärens högsta hopp på 238 cm. Detta resultat innebar 58 cm över den egna längden och det tredje högsta i världen som någon någonsin hoppat över sin egen längd.

”Jag hade hela världen framför mina fötter och ett enda mål i sikte när det en dag blev helt svart. Gång på gång försökte jag ta mig upp och förstå vad som fattades mig. Jag var bara 25 år, starkare än någonsin och mer beslutsam än de flesta; jag skulle bli bäst i världen och INGET kunde stoppa mig! Lite visste jag då något om psykisk ohälsa och hur det hade kommit att drabba mig…”

Idag drabbas många av psykisk ohälsa och det är inte längre ett lika tabubelagt ämne som det var när Linus Thörnblad drabbades av det. Han fick höra att han skulle ”rycka upp sig” och själv trodde han in i det sista att han hade fått ett virus i kroppen som skulle gå över av sig själv eller med hjälp av lite penicillin. Att inse att någon har drabbats av psykisk ohälsa kan vara lika svårt för en själv som för ens omgivning.

Under kvällen berättar Linus om sin väg tillbaka mot toppen, motgångar och medgångar. Hur hanterar man pressen från sig själv och den utifrån? Skämstämpeln, och vad han hade kunnat göra annorlunda.

Pris 60 kr/person, betalas i dörren kontant eller swish.

I priset inkluderas mingelmat efter föreläsningen.

Dörrarna öppnas 16.15

Plats  
Plats
Plats
Borstahusens Kapell
Adress
Övre Gatan 104 , 261 61, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
05APR söndag 5 april 2020 16:45 - 18:00 Borstahusens Kapell
Kontaktinformation  
Kontaktinformation

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Lotta Stjerndahl