Carmen från Malmö Opera

Område: Landskrona Plats: Landskrona teater Kategori: Musik, Evenemang, Aktiviteter, Teater

I höstens turnerande kammaropera möter den frihetsälskande Carmen den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.

Carmen är en opera om passionerad kärlek och våld i nära relationer. Vad händer i en människa när hon utsätts för krav hon inte kan möta, då det enda hon vill är att känna sig fri? Vad händer i Carmens hjärta?

Bizets Carmen innebar starten för den verklighetsförankrade operan som skildrar realistiska människor – och är världens mest spelade opera med sina berömda musikstycken.

I danska regissören Anne Barslevs poetiska turnéversion tolkas Carmen av den prisade mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund. Benjamin de Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen, vars framförande leds av kapellmästaren och ackordeonisten Ida Løvli Hidle.

Biljetter: ordinarie 330 kr, scenpass 280 kr, upp till 26 år 165 kr köps via tickster.com

 

Plats  
Plats
Plats
Landskrona teater
Adress
Järnvägsgatan 2, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
27SEP torsdag 27 september 2018 19:00 - 22:00 Landskrona teater
29SEP lördag 29 september 2018 19:00 - 22:00 Landskrona teater
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Arrangör
Landskrona Musik & Teater

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.