DAWID – This is a photograph OBS! INSTÄLLT!

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Konst, Kultur, Aktiviteter, Kunskap, Möte, Workshop, Föreläsning, Utbildning

WORKSHOPEN ÄR FULLBOKAD.

Dawid börjar dagen med att presentera två av sina nyare böcker; ”This is a Photograph” och ”VÄLSTÅND”. Därefter tittar vi på det material som ni har med er och vi för sedan en diskussion om hur dessa skulle kunna presenteras i en, eller flera, böcker.
DAWID (Björn Dawidsson) (f.1949) har sedan debuten 1973 på Liljevalchs konsthall ställt ut på Malmö Konsthall, Museum Folkwang i Essen, Millesgården, Thielska galleriet, Pace/MacGill Gallery (New York) Nationalmuseum, Shoot Gallery (Oslo), Grundemark Nilsson Gallery (Berlin), Millesgården, Dorothée Nilsson Gallery (Berlin), Christian Larsen Gallery, Galleri Riis, Hasselblad Center etc.

Dawid har gjort ett 30-tal böcker och var den förste svensk som släppte en monografi på förlaget Steidl.

Dawid hör till de fotografer som framgångsrikt riktat blicken mot både motivet framför kameran och mot fotografin som medium och är en gränsöverskridare i flera avseenden. Redan med utställningen Ingen älskar mig på Liljevalchs konsthall i Stockholm 1973 hävdade han – i opposition mot de rådande dokumentära idealen – fotografin som ett konstnärligt medium. Han hör till de som tidigt 80-tal experimenterade med stora negativformat och utställningen Rost på Fotografiska museet i Moderna museet 1983 skakade om den svenska fotografiska scenen.

Dawid har bland annat belönats med Bildkonstnärsfondens Stora Stipendium 2004.

Antal deltagare: 8 st.
Deltagarna ska ha med eget material som kan hanteras som underlag för egna böcker.
Anmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se
Anmälningsavgift: 500 kronor.

Programmet är en del av projektet Fotoboken – kulturstöd, föredrag och workshops. Projektets arrangemang baserar sig på ett antal Kulturrådsstödda fotoböcker utvalda av fotograferna Johan M Andersson, Jonas Dahlström, Thor-Björn Johansson, Håkan Karlsson, Örjan Kristenson och Simone Magaard som ingår i projektets referensgrupp och är bosatta i Landskrona med omnejd.

Arrangörer: Landskrona bibliotek, Landskrona museum, Landskrona Foto, Fotoförfattarna. Arrangeras med stöd av Region Skåne.

Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
18APR lördag 18 april 2020 10:00 - 17:00 Landskrona stadsbibliotek

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Lotta Stjerndahl