Det går an – Malmö Opera

Område: Landskrona Plats: Landskrona teater Kategori: Evenemang, Kultur, Teater

En sommardag på 1830-talet möts Sara och Albert på en båtresa mellan Stockholm och Lidköping. Under dagarna som följer fördjupas deras relation och kärleken börjar spira. Men är Sara beredd att ge upp sitt yrke och sin frihet för att bli Alberts fru?

Det går an är en opera baserad på Carl Jonas Love Almqvists kända roman med samma namn, som publicerades 1839 och väckte enorm skandal. För det är inte bara en charmig kärlekshistoria mellan två unga människor, utan också ett angrepp på äktenskapet som institution och det då rådande skråväsende som hindrade kvinnor att bli ekonomiskt självständiga.

Operan hade urpremiär på Läckö slott 2016 och fick ett varmt mottagande. Nu gör vi den i en ny uppsättning signerad regissör Niklas Hjulström.

Medverkande

Upphovspersoner och kreativt team: Musik: Daniel Fjellström; Libretto: Maria Sundqvist; Kapellmästare: Max Lörstad; Regi: Niklas Hjulström; Scenografi & kostym: Fridjon Rafnsson; Ljus: Patrik Bogårdh; Koreografi: Peter Svensson.

Roller: Sara Videbeck: Magdalena Risberg; Sergeant Albert: Richard Hamrin; Kapten Karlsson/Drängen Hans: Ola Heinpalu; Skänkmamsell Maria/Dalkulla: Mathilda Bryngelsson; Skänkjungfru Josefina/Dalkulla: Kine Sandtrø; Uppasserskan Sigrid (Siggan)/Dalkulla: Emma Lyrén; Baron Stjärne/Värdshusvärd Lindholm/Prästen: Tor Lind.

Orkester: Piano: Max Lörstad; Violin: Hedda Heiskanen; Cello: Lyssa Davidsson.

SERVERING I ANSLUTNING TILL FÖRESTÄLLNINGEN i både foajé och restaurang. Bordsreservation kan göras på www.matscenen.se

Plats  
Plats
Plats
Landskrona teater
Adress
Järnvägsgatan 2, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
26NOV fredag 26 november 2021 19:00 - 21:00 Landskrona teater

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av