Duo West/Rydvall: ”Bach i folkton”

Område: Landskrona Plats: Landskrona teater Kategori: Musik

I denna konsert möts två musiker med varsin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folk- och barockmusiken. Med utgångspunkt i J.S. Bachs musik för solocello och soloflöjt vävs barockmusik samman med toner ur svenska spelmansböcker, tillsammans med nyskrivna verk sprungna ur dessa båda musikaliska traditioner. Duo West/Rydvall har medverkat vid ett stort antal kammarmusikkonserter och folkmusikfestivaler i Sverige, Norge och Danmark, gjort två livekonserter i Sveriges Radio P2 samt spelat in och släppt sitt första album Dancing with Bach, vilken mottagits med fina recensioner i tidningarna Lira och Opus och utnämnts till månadens album i Sveriges Radio P2.

Kristine West är en flerfaldigt prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken och hon har turnerat i hela Norden, Tyskland, Holland och Turkiet.

Nyckelharpsspelmannen Erik Rydvall har på senare år vuxit fram som en stjärna på den svenska folkmusikhimlen med sitt starka personliga uttryck, virtuousa spelsätt och sin ständiga lust till nya utmaningar.

Program

Verk av J.S. Bach, Sven Donat, Torbjörn Näsbom, Jonas Olsson, Erik Rydvall, Erik Sahlström, Kristine West

SERVERING I ANSLUTNING TILL FÖRESTÄLLNINGEN i både foajé och restaurang. Bordsreservation kan göras på www.matscenen.se

Plats  
Plats
Plats
Landskrona teater
Adress
Järnvägsgatan 2, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
23OKT lördag 23 oktober 2021 19:00 - 21:00 Landskrona teater

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av