Elaf Ali – Vem har sagt något om kärlek?

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Kultur, För familjen, För barn och ungdom, Aktiviteter, Kunskap, Möte, Föreläsning

Författaren och journalisten Elaf Ali samtalar med Carina Jording, Individ- och familjeförvaltningen, Landskrona stad, om sin debutbok Vem har sagt något om kärlek? tisdag 5 oktober 18.00.

Vem har sagt något om kärlek? är en personlig skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast.

Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia.

Elaf Ali är född 1987 i Bagdad, Irak. Som fyraåring kom hon till Sverige, där hon växte upp i Kristianstad, och är nu bosatt i Stockholm. Elaf Ali är journalist och har bland annat jobbat som programledare på Sveriges Television och Sveriges Radio, samt som krönikör på Expressen.

Den självbiografiska romanen Vem har sagt något om kärlek? är hennes debut.

I samband med Elaf Alis presentation av Vem har sagt något om kärlek? arrangerar vi en bokcirkel.
10 böcker finns för utlån till dig som vill läsa och diskutera hennes bok med oss på Landskrona bibliotek.

Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

 

 

Bild: Hugo Thembert.

Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
05OKT tisdag 5 oktober 2021 18:00 - 19:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av