Filmvisning: Den syriska förlovningsringen

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Kultur, Aktiviteter, Möte, Film

I samarbete med Malmö Arab Film Festival (MAFF) visar vi under hösten arabisk film på Landskrona bibliotek.Hemma i sitt hus i den lilla libanesiska byn håller borgmästarens fru Thérèse på att förbereda inför ett speciellt besök. Det är hennes dotter Ghada som ska komma hem för att presentera sin blivande man. Och med honom kommer hans föräldrar för att be om dotterns hand. Thérèse stressar omkring och pratar omväxlande med sin granne Solange och med fotografierna av sin bror, som dog av en syrisk bomb under ockupationen. Hennes man, borgmästaren, har valt att hålla inne med den information han blivit ombedd att förmedla: den blivande svärsonen och hans familj är från Syrien. Regi: Sophie Boutros. Arabisk dialog med svensk text.

Övriga filmtillfällen är: 25/9 Nojoom och 23/10 Letters from Al Yarmouk.

Program på Landskronas bibliotek är gratis om inte annat anges. Anmäl dig till: biblioteketvuxen.program@landskrona.se för att vara säker på att få en plats till bibliotekets program som vänder sig till vuxna. Det går också bra att anmäla sig i bibliotekets informationsdisk i entrén eller ringa 0418-473500 för att skriva upp sig på gästlista.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
27NOV tisdag 27 november 2018 18:00 - 20:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Arrangör
Landskrona stadsbibliotek
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.