Föreläsning Alexandra von Schwerin, ”Slottsfru – lyxhustru eller företagsledare?”

Område: Landskrona Plats: Pumphuset - Landskrona Kategori: Evenemang, Föreläsning

Möt Alexandra von Schwerin, slottsfru, entreprenör och feminist. Hör om sökandet efter en egen identitet i den mansdominerade skånska godsmiljön. Familjeföretagen, godsen och gårdarna går från far till son, från far till son. Det spelar ingen roll om det är ett slott eller en färgfabrik, det är sönerna som ärver. Men det börjar ändra sig!

Alexandra von Schwerin lever på Skarhults slott, tillsammans med sin man Carl Johan och parets tre barn. De driver företag i vindkraftsbranschen och i den ekologiska matproduktionen. Alexandra blev nyfiken på sina företrädare och började forska om kvinnorna på slottet. Det resulterade i ”Den dolda kvinnomakten”, årets bok i svensk historia 2014. Samma år öppnade familjen Skarhults slott för allmänheten för första gången någonsin, för att berätta om kvinnornas historia. Alexandra von Schwerin blev 2017 vald till årets skåning för sitt arbete med att synliggöra kvinnor i historien.

Entré 70 kr

Medlemmar i Museiföreningen eller konstföreningen 50 kr.

 

 

Plats  
Plats
Plats
Pumphuset - Landskrona
Adress
Nedre gatan 97,, 261 61, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
05MAR tisdag 5 mars 2019 19:00 - 20:00 Pumphuset - Landskrona
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Arrangör
Borstahusens musieförening

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.