Fotoutställning med Olle Ljungströms “Ur Olles kamera”

Område: Landskrona Plats: Galleri Gamla Staden Kategori: Evenemang, Kultur, I city

Olle Ljungströms “Ur Olles kamera”

Med kameran i sin hand fick Olle Ljungström mot slutet av sitt liv ett nytt sätt att uttrycka sig. Men att kontrollera bländare, slutartider och färgbalans var inte hans metod. Hans fotokonst styrdes av slumpen. Han kom över en ”Holga”, en kinesisk mellanformatskamera som laddas med traditionell film och hittade därigenom sitt nya medium. Kameran hade sina tekniska brister, men Olle Ljungström uppskattade den: “En enkel mackapär”, sa han.

Olle Ljungströms grundmaterial varierade mellan svart-vit film och färgfilm och ibland använde han även film som passerat bäst-före-datum. Han ville gärna låta sig överraskas av slutresultatet. Bilderna från hans kamera är oskarpa, men har istället tydlighet i essensen av det han ville förmedla, liksom även var fallet i hans musik.

“Ur Olles kamera” har tidigare visats som bildspel på Landskrona Foto Festival 2015 samt på Moderna Museet under Stockholm Music & Arts 2016.

På Galleri Gamla Staden visas 30 printar i en utställning, framtagna, numrerade och signerade av Olle Ljungström i juni 2015

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Galleri Gamla Staden
Adress
Norra Kyrkogränden 31, 261 31, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
22SEP lördag 22 september 2018 10:00 - 20:00 Galleri Gamla Staden
23SEP söndag 23 september 2018 10:00 - 20:00 Galleri Gamla Staden

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.