Inspirationskväll med Lasse Walldov

Område: Landskrona Plats: Landskrona teater Kategori: Musik, Evenemang, Kultur

Plats: Restaurangscenen

Föredrag med Lasse Walldov om operan Det går an, som visas på Landskrona Teater fredagen den 26 november.

Carl Jonas Love Almquists skandalomsusade roman från 1839 om en ung kvinna som vägrade ställa upp på samhällets ”regler” och moraliska pekpinnar har nu blivit en svensk kammaropera.

Utifrån detta tema presenterar Lasse Walldov smakprov inom opera och musikal, där starka, modiga och självständiga kvinnor har vågat bryta sig loss från sociala konventioner och manlig dominans. Några har gjort det med hjälp av eftertanke och genomtänkta strategier och har därmed lyckats, medan andra blivit besatta av makt och hämnd. Vad de alla dock har gemensamt är att de sjunger härligt och skapar spännande musikupplevelser.

Föreläsningen anordnas i samarbete mellan Malmö Opera, ABF Skåne och Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern.

SERVERING I ANSLUTNING TILL FÖRESTÄLLNINGEN. Restaurang Matscenen står för servering på Landskrona teaters arrangemang. Till föreställningar som ges på restaurangscenen behöver inte bordsreservation göras, eftersom sittplats vid bord ingår i samtliga biljetter.

Plats  
Plats
Plats
Landskrona teater
Adress
Järnvägsgatan 2, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
08NOV måndag 8 november 2021 19:00 - 21:00 Landskrona teater

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av