Jordbruk och matförsörjning i ett förändrat klimat

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Aktiviteter, Kunskap, Mat & dryck, Föreläsning

Hör Lennart Olsson, professor vid Lunds universitets center för hållbarhetsstudier (LUCSUS) samt Edith Salminen, projektledare för Rädda maten.

Den globala uppvärmningen sätter press på jordbruket. Samtidigt växer världens befolkning och skapar ytterligare utmaningar för en hållbar matproduktion inom planetens gränser. Går det att försörja en växande befolkning när klimatet förändras och hur ser i så fall den snara framtidens jordbruk och matproduktion ut? Parallellt med dessa utmaningar kasseras samtidigt cirka 1/3 av all mat i världen. Hör Lennart Olsson, professor vid Lunds universitets center för hållbarhetsstudier (LUCSUS) samt Edith Salminen, projektledare för Rädda maten.

Program på Landskrona bibliotek är gratis om inte annat anges. Anmäl dig till biblioteketvuxen.program@landskrona.se för att vara säker på att få en plats. Vi har 60 platser.

Arr: Biblioteket, Naturskyddsföreningen Landskrona, Lunds universitet och Rädda maten.

I samband med föreläsningen träffas Landskrona Naturskyddsförenings klimatgrupp. Även du som inte är aktiv i gruppen är välkommen att stanna kvar för att diskutera föreläsningen. Om du är intresserad av ytterligare engagemang i Naturskyddsföreningen så kommer det även finnas information om detta. För mer info om klimatgrupp, se följande länk: landskrona.naturskyddsforeningen.se/klimatgruppen/

 

Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
29OKT tisdag 29 oktober 2019 18:00 - 19:00 Landskrona stadsbibliotek

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Publicerat den av

Senast ändrad