Konsert: Hans Pålsson och Göran Söllscher – Aerial Roots

Område: Landskrona Plats: Landskrona teater Kategori: Musik, Evenemang, Kultur

Få är så aktade inom den svenska konstmusiken som Hans Pålsson och Göran Söllscher. Nu strålar de samman i ett unikt samarbete där gitarren och pianot klingar sida vid sida och var för sig.

Programmet sträcker sig från J S Bach, via Boccherini, Beethoven och Manuel María Ponce, till nyare tongångar av Daniel Börtz och ett rykande färskt uruppförande av Ylva Fred, som 2019 tilldelades Sten Bromans Tonsättarstipendium.

Hans Pålsson, som tillägnats över 60 (!) soloverk och pianokonserter, är för många bekant genom tv-programmet ”I döda mästares sällskap”. Han har framträtt som solist tillsammans med dirigenter som Rafael Frübeck de Burgos, Evgenij Svetlanov, Sixten Ehrling, Esa-Pekka Salonen och Okko Kamu och medverkat på omkring 25 cd-inspelningar.

Göran Söllscher har sedan genombrottet 1978, då han kammade hem 1:a pris i Concours International de Guitare i Paris, hänfört publik världen över med sitt magnifika spel. Hans repertoar sträcker sig från renässansmusik via de klassiska gitarrkonserterna till nutida musik, ofta specialskriven för honom. Görans tolkningar av Beatles musik har också en speciell plats i mångas hjärta.

Denna kväll ges konserten två gånger, så att så många som möjligt ska få möjlighet att lyssna.

Konserternas längd (ingen paus): ca 1 timme kl. 17 resp. kl. 19

Biljettpris: 250:-

Biljettsläpp: 9 oktober kl. 12

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona teater
Adress
Järnvägsgatan 2, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
23OKT fredag 23 oktober 2020 17:00 - 18:00 Landskrona teater
23OKT fredag 23 oktober 2020 19:00 - 20:00 Landskrona teater
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Arrangör
Landskrona Kammarmusikförening

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av