Konsert – Noora Karhuluoma, Marika Fältskog och Anders Johnsson

Område: Landskrona Plats: Sofia Albertina kyrka Kategori: Musik, Evenemang

Okänd hörvärd originalmusik för sopran, violin och orgel. Omtyckta kyrkomusikkompositörer från 1900-talets början, som Otto Olsson, Sigfrid Karg-Elert, Gerhard Bunk och Marco Enrico Bossi, står på programmet.

Noora Karhuluoma har en lyrisk stämma med ett ovanligt brett omfång och en pärlande klar klang. Hon har utbildat sig på opera- och musikhögskolor i Helsingfors, Stockholm, Bryssel och Göteborg och har därutöver specialiserat sig som liedsångerska.

Marika Fältskog arbetar som första
konsertmästare i Malmö Symfoni Orkester sedan våren 2008. Hon har tidigare varit solist i flera violinkonserter, bl a av Bach, Vivaldi och Mozart med Stockholms Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna.

Anders Johnsson är sedan 2000 organist i S:t Andreas kyrka i Malmö, där han ansvarar för en omfattande kör- och musikverksamhet. Organist- och musikerutbildning har han från Musikhögskolan i Malmö, där han numera är universitetslektor i orgel-
kunskap och solistiskt orgelspel på kyrkomusikerutbildningarna.

Fri entré

Plats  
Plats
Plats
Sofia Albertina kyrka
Adress
Kungsgatan, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
03AUG lördag 3 augusti 2019 19:00 - 20:30 Sofia Albertina kyrka
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Arrangör
Svenska kyrkan – Landskrona församling

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.