Lena Granefelt – Artist talk och workshop

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Konst, Aktiviteter, Möte, Workshop, Prova på, Skapande, Föreläsning

Fotografi och växtlighet

Du som tycker om att fotografera och gärna vänder kameran mot trädgård, växter eller uterum är välkommen på 2 dagars workshop. Utveckla ditt fotograferande, träffa andra likasinnade och få handledning av fotograf Lena Granefelt på Landskrona bibliotek helgen 22-23 augusti. Vill du vara med så får du en fotografisk uppgift som kan tolkas fritt och som ligger till grund för arbetet på workshopen.
Antal deltagare: 10 st.
Kursen vänder sig i första hand till dig som bor i Landskrona med omnejd.
Anmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se
Lördag 22 augusti
Start: 10.00
Lena berättar om sitt arbete Flora supersum – om det vackra i utslocknade och trädgården som en krigsskådeplats. Alla visar bilder från det påbörjade arbetet, egna bilder från uppgiften.
Vi diskutera bilderna gemensamt och alla får en individuell handledning hur man kan jobba vidare. Avslutning: 15.00
Lördag kväll – söndag morgon
Tid för fotografering.
Lena finns på plats på söndag förmiddag om man har frågor, vill ha hjälp med redigering eller bolla idéer.Söndag 23 augusti
Start: 13.00
Redovisning av arbetet.
Avslutning: 16.00
Lena Granefelt har arbetat som frilansande fotograf med inriktning resor, reportage, reklam och trädgård sedan 1992. Hon har gett ut ett tiotal böcker, varit fotograferande bildredaktör för Matmagasinet Hunger och drivit konsttidskriften Motiv under flera år. Senast är hon uppmärksammad för arbetet Flora supersum – om det vackra i utslocknade och trädgården som en krigsskådeplats. Flora supersum har visats på bl a Fotografiska, Rosendals trädgård och Mornington Hotel i Stockholm, Trädgårdsföreningen i Göteborg, Hotel Tylesand i Halmstad, Kulturmagasinet i Sundsvall mfl. Boken Flora supersum som kom ut 2016 fick ett fint mottagande, har blivit prisbelönt och första upplagan sålde slut på två månader. boken finns att låna på Landskrona bibliotek.
www.florasupersum.com
Arr: Landskrona Bibliotek, Museum och Foto samt Fotoförfattarna/SFF med stöd av Region Skåne.
Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
22AUG lördag 22 augusti 2020 10:00 - 16:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av