Porgy and Bess – från Metropolitan

Område: Landskrona Plats: Landskrona teater Kategori: Musik, Kultur

Missa inte George Gershwins älskade folkopera Porgy and Bess som livesänds från Met den 1 februari och Landskrona teater visar den som repris. Visas på biografer i hela Sverige.

Porgy och Bess är tillbaka på Met för första gången sedan 1990 i en ny uppsättning regisserad av James Robinson. Denna ”folkopera”, som upphovsmännen beskrev den 1935, är historien om den handikappade tiggaren, Porgy (Eric Owens) och hans kärlek till narkomanen Bess (Angel Blue).

Operan är fylld av älskade klassiker som Summertime, It Ain’t Necessarily So, Bess, You Is My Woman Now, I Got Plenty o’ Nuttin’ och My Man’s Gone Now. Bland övriga operastjärnor märks Donovan Singletary som fiskaren Jake, Golda Schultz som hans fru Clara och Latonia Moore som änkan Serena.

SPELTID Cirka 3tim 40min

METROPOLITAN, NEW YORK

SVENSK TEXT!

DIRIGENT: David Robertson

REGI: James Robinson

I ROLLERNA: Angel Blue, Golda Schultz, Latonia Moore, Denyce Graves, Frederick Ballentine, Eric Owens, Alfred Walker, Donovan Singletary

Biljetter köps på tickster.com

Plats  
Plats
Plats
Landskrona teater
Adress
Järnvägsgatan 2, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
04FEB tisdag 4 februari 2020 14:00 - 18:00 Landskrona teater

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av