Upplevelsevandringen – vi är alla Abrahams barn

Område: Landskrona Plats: Landskrona församlingshem Kategori: Evenemang, Kultur, Aktiviteter, Historia

Enligt både Bibeln och Koranen levde en man för länge sedan, litet mer än 4000 år sedan, som hette Abraham. Han kom från staden Ur i ett rike som hette Babylonien (numera Irak). I Babylonien och på många ställen dyrkade man en mångud, men något händer med Abraham som gör att han börjar dyrka en ny Gud. Den Gud som senare kom att ses som den ende Guden för både judar, kristna och muslimer.

Enligt Bibeln kom en dag Gud och berättade för Abraham att han skulle bli urfader för ett stort folk. Tillsammans med sin fru Sara skulle han lämna sitt hemland och ta sig ut på en resa som skulle leda honom och hans familj till ett nytt land. Han och Sara packade därför sina ägodelar och begav sig till Kanaan, landet dit Gud ville att han skulle gå.

Få människor har haft så stort inflytande på världens religioner som Abraham. Med utgångspunkt i denna gemensamma berättelse välkomnar vi till en upplevelsevandring om syskonreligionerna judendom, kristendom och islam. Vandringen tar upp viktiga berättelser som delas av syskonreligionerna. Man visar också olika sätt att fira högtider, och religioner ser ut i vardagen.

Plats  
Plats
Plats
Landskrona församlingshem
Adress
Artillerigatan 2,, 261 33, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
20JAN torsdag 20 januari 2022 18:00 - 19:00 Landskrona församlingshem
Kontaktinformation  
Kontaktinformation

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av