Utställning: Agneta och Carolina Gynning

Område: Landskrona Plats: Pumphuset - Landskrona Kategori: Evenemang, Konst

Agneta Gynning (född 1952). Konsten kom in tidigt i hennes liv både genom mamman, som ofta tog med henne på utställningar och hennes farbror Lars, som var en internationellt erkänd textilkonstnär. Lars var idolen och inspirerade henne i målandet. Agneta Gynning arbetar med skulptur i olika material från sval och stram brons och marmor till gummi. Den är inspirerad av det undermedvetna och i verken ryms en konstant känsla av rörelse och liv.

Carolina Gynning är född i Helsingborg 1978. Hon har målat sedan tidig ålder och 2004 debuterade hon med sin första utställning som konstnär. Hon målar med starka färger och tydliga kontraster. Motiven speglar kvinnor hon mött eller kvinnor som lever inom henne. Konsten är Carolinas passion och huvudsakliga sysselsättning, men hon formger också smycken och inredningsdetaljer. Carolina har också skrivit böcker och är en anlitad programledare på tv.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Pumphuset - Landskrona
Adress
Nedre gatan 97,, 261 61, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
31JUL lördag 31 juli 2021 12:00 - 17:00 Pumphuset - Landskrona

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av