Vernissage: We Have A Dream

Område: Landskrona Plats: Landskrona Konsthall Kategori: Evenemang

Utställningen We Have A Dream handlar om mod, medmänsklighet och människans rättigheter. Välkommen på vernissage och invigning av denna inspirerande fotoutställning på Landskrona konsthall. Initiativtagaren och fotografen Albert Wiking kommer att vara på plats för att berätta om utställningen och projektet We Have A Dream.

Hur mycket stryk är du beredd att ta för dina och andras rättigheter? En del människor är beredda att riskera sina liv för det. We Have A Dream är ingen berättelse om helgon eller superhjältar, här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa människor från vem som helst, är att de lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa förändring.

We Have A Dream är en unik utställning och bok, och består av ett urval av 114 porträtt på några av vår tids främsta förebilder, tagna Albert Wiking, en av Sveriges främsta fotografer. Till varje porträtt hör en berättelse och tillsammans vill de visa att ingenting är omöjligt. Intervjuerna är gjorda av Oscar Edlund och journalisten Daniel Rydén har skrivit texterna.

Line Hovrind Aslaksen, ordförande i Landskrona stads kulturnämnd, inviger utställningen klockan 14.00 följt av samtal och boksignering med initiativtagaren och fotografen Albert Wiking.

Konsthallen är öppen klockan 12–17. 

Ett särskilt tack till Crafoordska stiftelsen utan vars stöd We Have A Dream aldrig blivit verklighet. Vi vill också rikta ett varmt tack till Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank som möjliggjorde visningen i Landskrona samt till våra övriga samarbetspartners Heimstaden, Raoul Wallenberg Institutet och Sten K Johnsons stiftelse.

Plats  
Plats
Plats
Landskrona Konsthall
Adress
Slottsgatan, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
25JAN lördag 25 januari 2020 14:00 - 16:00 Landskrona Konsthall

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Josefin Garpvall