Föreningsliv

Landskrona har en stor och bred föreningsverksamhet. Här finns allt från idrott och kultur till invandrar-, scout- och pensionärsföreningar.

I föreningslivet kan du lära känna andra med samma intressen och få fler kontakter i det svenska samhället. Ideella föreningar är öppna för alla. Sök gärna i vårt föreningsregister om du letar efter en speciell aktivitet eller förening.

Stöd till föreningar

Landskrona stad stödjer föreningslivet på olika sätt. Dels ekonomiskt då föreningar kan söka olika bidrag, dels i form av upplåtelse av lokaler och anläggningar. Andra former av stöd är service och hjälp vid arrangemang, utbildningar och stöttning i föreningens utveckling.

Service till föreningar

På Puls arena kan föreningar boka konferenslokaler för utbildningar, möten och andra föreningsträffar. Det finns lokaler med både projektor, smartboard och trådlöst internet. Föreningar (som är bidragsberättigade under teknik- och fritidsnämnden) är även välkomna hit för att kopiera till exempel matchprogram, affischer och medlemsinformation eller få hjälp med bidragsansökan. Vid kopiering tas eget papper med. Här arrangeras också utbildningar av RF-SISU och andra aktörer som stadens olika föreningar blir inbjudna till.  

Föreningsservice har kvällsöppet för drop-in

Drop-in har sommaruppehåll 31 maj till 12 augusti. Välkomna igen den 15 augusti.

Föreningssamordnaren på teknik- och fritidsförvaltningen har drop-in på Puls arena på måndagar kl. 16.00-20.00 (ej på röda dagar) för nya som befintliga föreningar. Kom in och prata och ställ dina frågor om bidrag, föreningsregister, arrangemang eller annat som rör föreningslivet. Välkomna!

 

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson