Plurr & Plask

Badvett och vikten av att värna om vår natur lyfts genom sång och musik samt olika badutmaningar. Allt med hjälp av badhjältarna Plurr & Plask.

Två tjejer i lägre tonåren är Plurr & Plask och dansar framtill med en massa barn i bakgrunden framför bassängen.

Plurr & Plask är två badhjältar som vill inspirera barn och vuxna att respektera vatten. Genom dansant musik vill vi förmedla glädje men också viktiga budskap som rör badvett.

Alla som hänger med Plurr & Plak får lära sig mer om vattensäkerhet genom deras spännande äventyr som startar hösten 2020 med namnet "Det stora badäventyret med Plurr & Plask". 

Här på badet kommer barnfamiljer få möjlighet att se deras show samt klara av olika vattenutmaningar. Det finns också ett simmärke som alla barn får ta del av.

Målet med Plurr & Plask, förutom att sprida glädje med musik, är att utbilda så många som möjligt för att förhindra vattenolyckor. Vi följer Svenska Livräddningssällskapet samt Svenska simförbundets rekommendationer.

Se musikvideos med Plurr & Plask på youtube. Söka bara Plurr & Plask.

Plurr & Plask spelas av Tilde Gyllander och Kathleen Lorenzen.
Barnen i videorna är elever från Barsebäcks Montessori. Foto: Cathrin Cece Cronqvist

Nästan alla låtar med Plurr & Plask har skapats av skolans elever med ledning av Johan Östberg.

Plurr & Plask presenteras av Johan Östberg i samarbete med Karlslundsbadet.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson