Simskolor på Karlslundsbadet

Karlslundsbadet har kurser i babylek och vattengympa samt att vi har simskolor för både barn och vuxna. Nya kurser startar till hösten, vecka 38.

En flicka får simundervisning av en simlärare

När du kommer till våra kurser, glöm inte handduk och tvål. Att duscha innan badet är obligatoriskt. Renlighet är viktigt för alla! 

Vuxensimskola

Alla bör kunna simma och det är aldrig för sent att lära sig. Vuxensimskolan riktar sig till dig som är vuxen och känner att du skulle behöva bli lite säkrare i vattnet. Simkunnighet kan en dag rädda livet på dig själv eller andra! Priset är 750 kr för 10 gånger. Vi kör på onsdagar kl. 19.00-19.45.

När är jag simkunnig?

Simkunnig är den som kan falla i på djupt vatten, få huvudet under och åter ta sig upp till ytan och därefter simma 200 meter i följd varav 50 meter ryggsim.

Anmälan och kursstart

Nästa kursstart är 18 september 2019. Anmäl dig till kassan på badet från den 27 augusti. Betalning sker vid anmälan och anmälan är bindande.  

Babylek

Babyleken tar en paus. Tyvärr kommer vi inte ha någon babylek under hösten 2019. Vi hoppas åter kunna erbjuda babylek till våren 2020.

Under ledning av vår utbildade babyinstruktör kan du som förälder ta med din baby på babylek. Under sång och lek får barnet lära sig vattenvana i ett tidigt stadium. Barnet kommer att öva balans och koordination samtidigt som att man har roligt tillsammans. Babyn ska vara minst 3 månader och ha läkt navel. Babysim kostar 825 kr för 8 gånger.

Att tänka på innan du kommer med din baby

  • Kom gärna in och bekanta dig med miljön någon gång innan kursen startar
  • Använd speciell babybadbyxa eller badblöja
  • Tänk på att babyn ska vara utvilad och mätt när kursen startar
  • Duscha inte babyn innan, de kyls lätt ner men vuxen ska tvätta sig noga
  • Man kan gärna gå om en kurs om man känner att barnet inte är redo för nästa steg. 
  • Barn är olika och lär sig olika snabbt 

Simskola

I höst har vi simskola för barn 6-8 år som är nybörjare. Kursen är på 10 gånger. Barnet simmar en gång i veckan. Max 8 barn/grupp. Simskolan kostar 750 kr.

Inga förkunskaper krävs för nybörjare. 

Anmälan och kursstart

Nästa kursstart blir vecka 38. Anmäl dig till kassan på badet från den 27 augusti. Betalning sker vid anmälan och anmälan är bindande. 

Tid

Onsdagar klockan 16.00-16.30

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson