Bad och stränder

Landskronas strandbad har barnvänliga, långgrunda sandstränder och bra vattenkvalitet. Vid två av de populäraste stränderna, Cement och Lill-Olas, har vi långa badbryggor för djupare dopp.

Landskrona har flera allmänna badplatser och dessa sköts av fritids- och kulturförvaltningen, Landskrona stad. 

Inför varje badsäsong rensas stränderna upp och tång avlägsnas. Badbryggor brukar sättas ut under april, beroende på väder. Under badsäsongen görs en ökad renhållning av stränderna och prover tas regelbundet på vattenkvaliteten. Ändringar i väderleken kan sommartid snabbt skapa förutsättningar för ansamlingar av alger. När det är algblomning ska du vara försiktig med att bada. 15 maj - 15 september räknas som badsäsong.

Snorkling 

SEA-U, Marint Kunskapscenter, har tagit fram en snorkelled för Landskrona stad. Här kan du upptäcka livet under vattenytan. Leden består av 19 bojar fördelat på två slingor.

Allt du behöver är en cyklop, snorkel och eventuellt ett par fenor. På botten av bojarna som märker ut leden, hittar du skyltar som beskriver livet under vattenytan. Leden går på ganska grunt vatten, ca 0,5-1,5 meter.

Tänk på att alltid snorkla i sällskap. Barn ska alltid snorkla tillsammans med en simkunnig vuxen.

Karta snorkelled

Handikappbad

Den stora bryggan på Lill-Olas badstrand är tillgänglig för rullstollsburna. Här finns en hiss som är till för rullstolsburna där hela rullstolen körs in och sänks ned. Nyckel till hissen hämtas i kiosken nere på Lill-Olas strand eller hos strandvärdarna. Man måste vara två för att hantera hissen.

Toaletter

Toaletterna vid Lill-Olas badstrand och Cement är öppna dagligen året runt kl. 06.00-22.00. Vintertid är endast en del av toaletterna öppna.

Hund- och hästbad

Hundar och hästar får varken vistas eller bada på allmänna badplatser under badsäsongen, perioden 1 maj - 30 september. Hundar får bada på följande platser:

• Lill-Olas (norra delen)
• Nordkap (mellan Citadellkliniken och Lindeshamn)

Hundbaden är markerade på plats och avgränsade med skyltar. Skyltning i Lill-Olas finns från Badkolonin.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.