Strandliv

Landskronas strandbad har barnvänliga, långgrunda sandstränder och bra vattenkvalitet. Vid två av de populäraste stränderna, Cement och Lill-Olas, har vi långa badbryggor för djupare dopp.

Landskrona har flera allmänna badplatser och dessa sköts av teknik- och fritidsförvaltningen, Landskrona stad. 

Inför varje badsäsong rensas ovanstående stränder upp och tång flyttas. Badbryggor brukar sättas ut under våren, beroende på väder. Under badsäsongen görs en ökad renhållning av stränderna och prover tas regelbundet på vattenkvaliteten. Utanför badsäsong underhålls inte stränderna med samma intensitet. Sommarmånaderna räknas som badsäsong.

Läs mer om rensning av tång

Ändringar i väderleken kan sommartid snabbt skapa förutsättningar för ansamlingar av alger. När det är algblomning ska du vara försiktig med att bada. 

Tillgänglighet

Den stora bryggan på Lill-Olas badstrand är tillgänglig för rullstollsburna. Här finns en hiss där hela rullstolen körs in och sänks ned. Nyckel till hissen hämtas under sommaren hos strandvärdarna alla dagar klockan 08.00-15.00 till och med 15 augusti. Man måste vara två för att hantera hissen.

Under sommaren finns även en strandrullstol (Hippocampe) till utlåning i Lill-Olas. Rullstolen är utformad för att göra det lättare att ta sig fram till exempel på stranden. Det går bra att låna stolen i högst 2 timmar i taget och den är gratis att låna. Läs mer om strandrullstolen >>

Toaletter

Toaletterna vid Lill-Olas badstrand och Cement är öppna dagligen året runt kl. 06.00-22.00. Vintertid är endast en del av toaletterna öppna.

Hund- och hästbad

Hundar och hästar får varken vistas eller bada på allmänna badplatser under badsäsongen, perioden 1 maj - 30 september. Hundar får bada på följande platser:

• Lill-Olas (norra delen)
• Nordkap (mellan Citadellkliniken och Lindeshamn)

Hundbaden är markerade på plats och avgränsade med skyltar. Skyltning i Lill-Olas finns från Badkolonin.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta oss  
Kontakta oss

KUNDTJÄNST TEKNISKA AVDELNINGEN

Telefontid
Måndag-fredag kl. 08.00-17.00
0418-47 04 00

För alla frågor gällande vägar,
trafik, tillstånd, parkering, parker,
stränder, offentliga toaletter, bad-
och idrottsanläggningar samt 
vandringsleder.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson