Lill-Olas

Lill-Olas är mer än bara en badstrand. Det är även ett populärt friluftsområde i underbar natur vid Öresund.

Vattnet här är ganska långgrunt och lämpar sig väl för barn, men det finns även brygga för den som vill ta sig ett djupare dopp. Bryggan sträcker sig 210 meter från strandkanten och avslutas med ett brett härligt inglasat soldäck. Bryggan är öppen året runt, belyst och tillgänglig även för personer som har något fysiskt funktionshinder. Hiss finns. Sola kan du göra antingen ute på bryggan, i sanden eller på gräs högre upp från strandkanten.

Motion och aktiviteter

För att göra badvistelsen ännu roligare är badplatsen utrustad med flera grejor som inbjuder till lek; lekplats, beachplaner och snorkelleder. 

Området Lill-Olas har också utvecklats genom att kunna erbjuda flera olika vattenaktiviteter under sommaren i form av vattenskoter, cykelbåtar, bananbåt, havskajaker och SUP-brädor.

I området finns också ett motionsspår och utegym. Vill du promenera lite längre kan du gå längs Skåneleden som passerar här igenom och fortsätter längs kusten mot Fortuna strand. Ett stenkast från detta kan du också spela äventyrsgolf eller golf på området för camping och stugby. Läs mer om Mötesplats Borstahusen.

Hyr havskajak och SUP brädor 

Känner du för en utflykt längs kusten, varför inte till havs? Sommartid finns uthyrning av havskajaker och SUP brädor. Det finns fyra singelkajaker, två dubbelkajaker samt två SUP-brädor. För att hyra måste du ha fyllt 18 år samt vara simkunnig 200 meter. Flytväst är obligatoriskt för alla. Ingår i hyran.

Det går att hyra antingen per timme, halvdag (08:00-13:00, 13:15-18:15) eller heldag (08:00-18:00).

Pris

Per timme             100 kr
Halv dag   300 kr
Hel dag   500 kr

Uthyrning

Det går att hyra från maj (om vädret tillåter) till september. All uthyrning sker genom företaget Landskrona Vattenskoter som finns på plats vid handikappbryggan. De tar emot kortbetalning samt swish. Inga kontanter. Uthyrningen är öppen varje dag ca 10:30-20:30. Öppettiderna kan variera något beroende på väder.

Läs mer om Landskrona Vattenskoter
facebook.com/Landskronavattenskoter

Badkolonin

Badkolonin är en större stuga som ligger mitt i detta vackra friluftsområde. Stugan är populär bland stadens fritids. Hit åker de med sina barn några dagar under sommaren för att kunna ta del av områdets naturupplevelser. Stugan går att boka för diverse saker som konferens, bröllop, barnkalas, utbildningar med mera. I stugan finns ett kök, toaletter och fler bord och stolar. Plats för 80 personer i lokalen. Ingen alkohol är tillåten i lokalen. Lokalen bokas via Camilla Frohm på Puls arena, 0418-47 32 57.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Jonas Nilsson
0418-47 04 74
jonas.nilsson@landskrona.se

Mötesplats Borstahusen
Reception
0418-108 37
Hemsida