Fritidsbanken Landskrona

En Fritidsbank är under uppbyggnad i Landskrona och den planeras öppna sommaren 2021. Fritidsbanken kommer fungerar som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Vi samlar in saker som inte längre används och lånar ut dem gratis i upp till 14 dagar.

Fritidsbanken_omslag.jpg

Idéen med Fritidsbanken är att du enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som utrustning som annars hade slängts eller samlat damm får nytt liv.

Genom att ta tillvara på och låna ut alltifrån skidor till fotbollar bidrar vi till fler spontanidrottsaktiviteter, ökad folkhälsa och ett allmänt välbefinnande. Vi tycker att det är självklart att du ska få testa dig fram innan du hittar din favoritsysselsättning och tillsammans bidrar till ett mer hållbart samhälle genom ett smart återbruk.

Fritidsbanken ägs av Fritidsbanken Sverige, en ideell förening. Landskrona stad är huvudman för Fritidsbanken Landskrona.

Fritidsbanken Landskrona

Fritidsbanken är på gång att starta upp i Landskrona. Vi håller på att bygga upp butiken och samla in saker att kunna låna ut. Vi har siktet inställt på att kunna öppna upp sommaren 2021.

Skänk dina gamla prylar till Fritidsbanken

Fritidsbanken bygger på att allmänheten skänker fritidsprylar som inte längre används. Fritidsbanken tar tillvara på sakerna och lånar ut dem. Mer information kommer inom kort om när och var du kan lämna in saker.

Vad kan jag skänka?

Alla typer av idrotts- och fritidsprylar i gott skick, förutom kläder. Det kan exempelvis vara bollar, skridskor, inlines, flytvästar, innebandyklubbor, skateboard, hjälmar, racketar, sovsäckar, tält, gasolkök, skor med mera.

Var lämnar jag in saker jag vill skänka?

Just nu går det bra att kontakta Fritidsbanken via mejl eller telefon för att bestämma tid för att lämna in saker. Fler insamlingsplatser kommer upprättas efterhand.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson