Landskronas vandringsleder lockade Eurorandobesökarna

IMG_0745.JPG

Med totalt 457 vandrare hamnade Landskronas två vandringar bland de topp 10 mest bokade vandringarna under Eurorando 2016.

Två månader har gått sedan Skåne var värd för det stora vandringseventet Eurorando och facit står klart. 10-17 september hade Skåne besök av 3 050 vandrare från 47 nationer. Totalt kunde 85 olika vandringsalternativ bokas.

Landskrona deltog med två vandringar i programmet; Panorama Öresund och Sikta mot stjärnorna. Den förstnämnda vandringen var 15 kilometer strandnära vandring från Landskrona konsthall till Rydebäcks strand. Den andra vandringen var på Ven och var hälften så lång. Här fick vandrarna även ta del av en guidad tur på Tycho Brahe-museet.

Framför allt var det större grupper med tyskar och fransmän men också danskar som valt Landskrona och Ven. Övriga nationaliteter som besökte Landskrona var svenskar, britter, tjecker, portugiser och malteser.

Mest bokade vandringar

  1. Kullaleden mellan centrala Helsingborg och Höganäs - 462 personer
  2. Vackra Vilda Vidunderliga Kullaberg – 408 personer
  3. Från Skorstensdalen till Tranerödsmosse – 328 personer
  4. Kulturhistorisk vandring genom Kullabygden – 262 personer
  5. Panorama Öresund – 256 personer
  6. Vandra tillsammans @ Hovdala – Jakten på Gullspira – 240 personer
  7. En smak av skogen – 224 personer
  8. Panoramavyer och parker längs med Helsingborgs kustremsa – 211 personer
  9. Där hav möter land på Bjärehalvön/Sikta mot stjärnorna - 201 personer 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson