Träning för äldre

Det är aldrig för sent att börja motionera och träna. Att motionera tillsammans är både roligt, inspirerande och skapar gemenskap.

Seniorer tränar gruppträning

Fritids- och kulturförvaltningen erbjuder träning i grupp för äldre (55+) som vill röra på sig och prova nya saker.

Tre gånger i veckan anordnas en aktivitet på Puls arena. Ibland är vi även utomhus, var vi träffas anges i schemat. Varje aktivitet är en timme under förmiddagen.  Alla är välkomna och det är drop-in som gäller.
Begränsat antal platser beroende på aktivitet och lokal.

I vår seniorträning får du prova olika slags träning till exempel boule, promenader, styrketräning, självförsvar, balansträning med mera. Vi samarbetar med olika föreningar i staden så ledarna är kompetenta inom sin idrott.

Vår seniorträning riktar sig till dig som är 55 år eller äldre. Passen erbjuds dagtid då det finns gott om utrymme för träning i hallen. Seniorträningen är återkommande vår och höst. Du kan starta när du vill under terminen. Träningen är gratis.

Häng med och rör på dig tillsammans med oss!

Höstterminens träning är ett samarbete tillsammans med Landskrona Discgolf Club, West Winds IK, Landskrona Karate Klubb, Yoganovisen, Kom och Landa Hälsocenter, Öresundfitclub och Landskrona Dansstudio.

Varför är det så viktigt med motion för äldre?

God muskelstyrka och balans behövs i vardagen. Åldrandet innebär att muskelstyrkan, rörelseförmågan, balansen och konditionen förändras. Genom regelbunden motion och träning kan man se till att behålla så mycket som möjligt av sin fysiska kapacitet.

Regelbunden och varierad fysisk aktivitet ger också positiva effekter på minnet, koncentrationen, uppmärksamheten och reaktionstiden.

(Källa: folkhälsan.fi)

Schema

Nedan hittar du schema för kommande veckor. Ändringar av tid, aktivitet eller plats meddelas här. Så även om något pass skulle bli inställt. Ta därför alltid för vana att kolla schemat strax innan du går.

Presentation av aktiviteterna

Tabata
Intervallträning som alla kan göra och som blivit en storfavorit hos oss. Vi börjar säsongen ute och träffas vid grönområdet inne i Sandvången, bredvid förskolan som ligger på Sandvångsparken 6. 

Boule
En lite lugnare sport, om man vill, där vi även hinner umgås. Vi håller till vid nya boulehallen i Puls arena.

Discgolf
I slottsparken mellan Slottscaféet och Tyghuset ligger en discgolfbana, många har sett korgarna och undrat vad dom är till för, där vi spelar och har roligt. 20 discar finns att låna.
 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Aktivitetsutvecklare
Tanja Karppinen
0418-47 33 27
0733-47 33 27
tanja.karppinen@landskrona.se

Hitta till Puls arena  
Hitta till Puls arena

Med buss åker du linje 1. Närmaste busshållplats är Silvergården.