Träning för äldre

Det är aldrig för sent att börja motionera och träna. Att motionera tillsammans är både roligt, inspirerande och skapar gemenskap.

Seniorer tränar gruppträning

Landskrona stad tillsammans med LISA erbjuder träning i grupp för äldre (55+) som vill röra på sig och prova nya saker.

3 gånger i veckan anordnas en aktivitet på Puls arena. Ibland är vi även utomhus eller på andra ställen. Var vi träffas anges i schemat. Alla är välkomna och det är drop-in som gäller. 

Under hösten ansvarar Landskronas Idrottsföreningars Samorganisation (LISA)  för seniorträningen på måndagar och onsdagar klockan 10.00-11.00. Förvaltningen Samhällsskydd och trygghet erbjuder andra aktiviteter på fredagar. 

I vår seniorträning får du prova olika slags träning till exempel boule, promenader, styrketräning, självförsvar, balansträning med mera. 

Vår seniorträning riktar sig till dig som är 55 år eller äldre. Passen erbjuds dagtid då det finns gott om utrymme för träning i hallen. Seniorträningen är återkommande vår och höst. 

Häng med och rör på dig tillsammans med oss!

Anmälan och kostnad

Anmäl dig till Cityidrott, info@cityidrott.se eller på plats vid varje träningstillfälle. En medlemsavgift på 100 kr betalas till Cityidrott.

Varför är det så viktigt med motion för äldre?

God muskelstyrka och balans behövs i vardagen. Åldrandet innebär att muskelstyrkan, rörelseförmågan, balansen och konditionen förändras. Genom regelbunden motion och träning kan man se till att behålla så mycket som möjligt av sin fysiska kapacitet.

Regelbunden och varierad fysisk aktivitet ger också positiva effekter på minnet, koncentrationen, uppmärksamheten och reaktionstiden.

(Källa: folkhälsan.fi)

Höstens schema

Förutom aktiviteter på Puls arena kommer vi vara på Landskrona Dansstudio, Curla, Karlslundsbadet, Brandstationen och Landskrona museum.

Att notera:
Simning kostar 35 kr/person/gång.
Medicinsk yoga är en digital visning

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Jeanette Heilmann
Folkhälsosamordnare
0418-47 30 09
folkhalsa@landskrona.se

Caroline Johansson
Administratör
0418-47 07 45
caroline.laureanojohansson
@landskrona.se

Hitta till Puls arena  
Hitta till Puls arena

Med buss åker du linje 1. Närmaste busshållplats är Silvergården.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson