Discgolf

Landskronas discgolfbana ligger centralt och vackert belägen runt Citadellet och Citadellets koloniområde. Här spelar du 9 eller 18 korgar.

En kille spelar discgolf

Discgolf är en sport som kan spelas av gammal som ung oavsett kön. Sporten discgolf har många paralleller till traditionell golf. Istället för att spela med boll och klubbor spelar man discgolf med golfdiscar, dessa finns i många olika typer, plaster och vikter. I discgolf avslutar man varje hål i en korg av metall som ersätter koppen i traditionell golf. Sporten går ut på att med så få kast som möjligt avklara alla hål på banan. Den spelare som har kastat lägst antal kast när sista hålet spelats har vunnit.

Regler

  1. Målet är att få discen att vila inuti korgen med så få kast som möjligt.
  2. Normalt sett lottas startordning vid första hålet. När alla har kastat ut, kastar alltid den som ligger längst ifrån korgen härnäst oavsett om det blir samma spelare att kasta flera gånger i rad. Discen kastas där den har kommit till vila om inte undantagsregler finns såsom out of bounds, kallat OB. På nästföljande hål kastar den med bäst resultat på hålet innan ut först. 
  3. Om en disc hamnar OB, det vill säga om en disc vilar utanför OB-linjen skall den tas in på banan där den sist korsade linjen. Därifrån spelas discen med ett pliktkast som påföljd.
  4. Vid kast över 10 meter ifrån korgen är det tillåtet att falla över sitt läge efter att discen lämnat handen, såkallad eftersving. 10 meter och närmare räknas som putt, då är det inte enligt reglerna att falla över, det räknas som övertramp och kan resultera i pliktkast vid upprepning.
  5. Alla kast räknas tills dess att discen vilar inuti korgen.
  6. Visa hänsyn för andra människor som vistas på området.
  7. Träd och grenar är en del av spelet, böja bort eller bryta av är förbjudet!
  8. Discgolf är ett fridfullt spel, det viktigaste är att ha roligt!

Digitala resultatkort

Ladda ned appen UDISC och börja spela. I appen kan du lägga in resultat och hitta korgarna med hjälp av GPS.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta oss  
Kontakta oss

KUNDTJÄNST TEKNISKA AVDELNINGEN

Telefontid
Måndag-fredag kl. 08.00-17.00
0418-47 04 00

För alla frågor gällande vägar,
trafik, tillstånd, parkering, parker,
stränder, offentliga toaletter, bad-
och idrottsanläggningar samt 
vandringsleder.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson