Låna fritidsprylar i Fritidsbanken

Nu har Fritidsbanken i Landskrona öppnat. Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Vi samlar in saker som inte längre används och lånar ut dem gratis i upp till 14 dagar.

Fritidsbanken_omslag.jpg

Idéen med Fritidsbanken är att du enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som utrustning som annars hade slängts eller samlat damm får nytt liv.

Genom att ta tillvara på och låna ut alltifrån skidor till fotbollar bidrar vi till fler spontanidrottsaktiviteter, ökad folkhälsa och ett allmänt välbefinnande. Vi tycker att det är självklart att du ska få testa dig fram innan du hittar din favoritsysselsättning och tillsammans bidrar till ett mer hållbart samhälle genom ett smart återbruk.

Fritidsbanken ägs av Fritidsbanken Sverige, en ideell förening. Landskrona stad är huvudman för Fritidsbanken Landskrona.

Låna från Fritidsbanken

Vi har en utlåningstid på 14 dagar för att många ska få chansen att låna och prova vår utrustning. Alla som vill röra på sig får låna - barn, ungdomar, vuxna och seniorer. Det är alltid gratis att låna.

Vad finns att låna?

Vad som finns att låna beror helt på vad som skänkts till oss och vad som för tillfället inte är utlånat, men det kan vara utrustning som skridskor, fotbollsskor, klubbor, racketar, skateboard, inlines, golfset, skidor, simfötter, hjälmar, liggunderlag, flytvästar, kubbspel, boccia och annat.

Se vad som finns att låna och om det är tillgängligt eller utlånat

Vad behöver jag för att låna?

Du uppger namn, mobilnummer eller e-postadress när du lånar hos oss. När du lånar får du en sammanställning över ditt lån med ditt återlämningsdatum.

Vad händer om jag lämnar tillbaka mina lån för sent eller inte alls?

Vi förutsätter att du lämnar tillbaka lånade prylar inom utlåningsperioden. Om inte så tappar du din möjlighet att låna i framtiden.

Vad händer om jag lämnar tillbaka förstörd utrustning eller förlorat utrustning?

Var varsam med det du lånar. Olyckor händer och skulle en sak gå sönder vill vi att du meddelar oss direkt. Om vi hjälps åt för att ta hand om utrustningen kan fler låna och prova på fler idrotter!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta oss  
Kontakta oss

0418-47 00 48
fritidsbanken@landskrona.se

Besöksadress
Puls arena
Varggatan 17

Öppettider

Nu gäller våra sommaröppettider:

Måndag & onsdag
12.00-18.00

 

Senast uppdaterad av Louise Jönsson