Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Stadsbiblioteket har många återkommande aktiviteter för barn och unga. Här arrangeras det mysiga sagostunder i bibliotekets hemliga sagorum, roliga sångstunder, filmklubb för de små barnen och bokfika för de lite större. Du hittar alla aktuella aktiviteter i vår evenemangskalender.
På biblioteket kan du komma på sagostund med ditt barn, vi har sagostunder för barn 1,5-3 år samt för barn 3-6 år.
För de minsta använder vi mycket rim och ramsor och dockorna följer ofta med för att hjälpa oss berätta våra historier. För de lite äldre barnen läser vi högt från alla möjliga spännande och bra böcker.
Småsagor – för barn 1,5 - 3 år
Sagostund – för barn 3 - 6 år
Sagostunder hålls även på biblioteket i Glumslöv och på Ven.
Välkommen till våra bibliotek på bokprat eller visning! Vi tar emot klasser och barngrupper för bokprat och visningar.
Vill du boka en tid för bokprat/visning på stadsbiblioteket? Kontakta bibliotekarie Aili Lindkvist.
Gäller det besök på någon av biblioteksfilialerna kontakta dem direkt.
Redan som nyfödda lär sig barn de första grunderna till ett fungerande språk. Att läsa och berätta för de små har därför stor betydelse för barnets språkutveckling.
Genom ett samarbete mellan biblioteken och Barnhälsovården får alla nyblivna föräldrar i Landskrona stad ett presentkort på Barnets första bok. Den första boken delades ut i april 1990. Välkomna in på ert bibliotek med presentkortet för att hämta ert exemplar av Barnens första bok.
Alla barn har rätt till kultur, oavsett skola och hemmamiljö!
Kulturtrappan är en modell framtagen med syfte att ALLA barn och elever i Landskrona ska få möta och arbeta med kultur under sin skoltid. Modellens utgångspunkt är läroplanernas intentioner för kultur i förskolan/skolan och alla barns rätt till kultur.
Biblioteket bjuder inom ramen för Kulturtrappan in alla förskoleklasser på en lekfull och spännande visning av biblioteket.
Här kan du läsa mer om Kulturtrappan och bibliotekets erbjudande till förskoleklasser.
2016 påbörjades en samarbetsprocess mellan Landskrona stadsbibliotek och några av stadens förskolor. Målet är att utveckla det läsfrämjande arbetet i förskolan och att inspirera föräldrar till att läsa mer med sina barn. Att vara en diplomerad litteraturprofilförskola betyder kort att böcker, läsning och berättande tar stor plats i verksamheten, och att man använder boken som en självklar del i det pedagogiska arbetet.
I nuläget har vi två diplomerade litteraturprofilförskolor i Landskrona – Kulturförskolan Plantan och Pilängsgårdens förskola. Ytterligare ett antal förskolor har påbörjat processen och siktar på att bli diplomerade.
Stadsbiblioteket
0418-47 35 00
stadsbiblioteket@landskrona.se
Hitta hit (karta)
Glumslövs bibliotek
0418-47 49 02
biblioteket.glumslov@landskrona.se
Hitta hit (karta)
Häljarps bibliotek
0418-47 44 14
biblioteket.haljarp@landskrona.se
Hitta hit (karta)
Vens bibliotek
0418-47 49 11
biblioteket.ven@landskrona.se
Hitta hit (karta)
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Senast uppdaterad av Maria Eriksson
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.