Äppelhyllan

På stadsbibliotekets barnavdelning finns äppelhyllan. Äppelhyllan är till för barn med funktionsnedsättning. Här står böcker för och om barn med funktionsnedsättning.

Böcker för barn som väcker läsglädje, men också böcker som ger stöd och inspiration till vuxna, i arbete eller som förälder. Äppelhyllan innehåller bland annat: teckenspråk, taktila böcker, bliss och pictogram. Talböcker och ljudböcker hittar du i egna hyllor.

På filialbiblioteken finns inga äppelhyllor. Där hittar du istället en del talböcker och ljudböcker i egna hyllor. Fråga gärna personalen om hjälp.
Daisyskivor är lättnavigerade ljudböcker som är till för alla dem som har svårt att läsa vanliga böcker. Du kan lyssna på dem i din dator eller med speciella cd-spelare som du kan låna på biblioteket.

Här hittar du en lista på alla barn- och ungdomsböcker som finns tillgängliga som Daisyskivor på biblioteket.

Utöver DAISY-böckerna har vi ljudböcker på cd och i mp3-format.

Du kan även lyssna på talböcker via appen Legimus. Kontakta ditt bibliotek för mer information och hjälp med att registrera ett konto. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Evenemang på biblioteket  
Evenemang på biblioteket

Senast uppdaterad av Josefin Garpvall