Aktuell utställning

Just nu visas utställningen Den smala och den breda vägen med konst ur Landskrona museum och kaptensgårdens samlingar på Landskrona konsthall.

Den smala och den breda vägen

Visas 31 augusti–13 oktober 2019   

Arkivbild

Den smala och den breda vägen – en utställning med konst ur Landskrona museums och Kaptensgårdens samlingar. En stads konstsamling berättar om bygden och enskilda personer, om utställningar och konstnärer. Samlingarna är en viktig del av kulturarvet och de tillhör oss alla!

Landskrona konsthall öppnar för första gången på lång tid en utställning med konstverk ur samlingarna från Landskrona museum och Kaptensgården. En stads konstsamling berättar om bygden och enskilda personer, om utställningar och konstnärer. Samlingarna är en viktig del av kulturarvet och de tillhör oss alla!

Namnet på utställningen kommer från ett verk av Carl Fredrik Hägg, konstnär, tunnbindare och stor kulturpersonlighet från Landskrona. Verket skildrar människan vandring genom livet och vad som krävs och vad som ges på den smala vägen och den breda vägen.

Det maritima ges en stor plats med så kallad skutemålning: fartygsmodeller och havsvyer. Staden Landskrona finns naturligtvis med i form av motiv från bland annat strandpromenaden och möllor. Dessutom visas fina porträtt och självporträtt både stadens befolkning och människor vi vet lite om.

Utställningen visar 118 verk i en olika tekniker med konstnärer och motiv som är lokala, regionala eller nationella.

Bildtext Carl Fredrik Hägg, 1843-1928, Den smala och den breda vägen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress
Slottsgatan
Citadellområdet

Konsthallens entré
0418-47 31 15

Öppettider

Kalender konsthall 
Kalender konsthall