Kommande utställningar

Kommande utställningar på Landskrona konsthall.

Skulptur och måleri

Visas 5 maj–17 juni 2018

Vernissagekort för utställning med Asle Nyborg och Lage PergonUtställning med Asle Nyborg och Lage Pergon.

Asle Nyborg arbetar i brytningspunkten mellan ett perspektivbaserat bildrum och det mer tydligt abstrakta, som understryker måleriets tvådimensionalitet. Hans arbeten utgörs av element hämtat ur olika sammanhang och källor. Lage Pergon utgår ifrån träd som en central symbol och ett mytiskt begrepp i sina skulpturer. De är en metafor för ett gemensamt, kulturellt eller genetiskt arv. 

Entré 20 kronor (gratis för medlemmar i Landskrona konstförening). Utställningen arrangeras av Landskrona konstförening.

Välkommen på vernissage lördagen den 5 maj klockan 12.00-17.00. Invigning klockan 14.00. 


Nell Walden jag ville något med mitt liv

Visas 30 juni–19 augusti 2018

Nell Walden överlämnar sin etnografiska samling till Landskrona museum. Nell Walden från Landskrona var framgångsrik som konstnär, organisatör av Der Sturm och konstsamlare. Utställningen ”Jag ville något med mitt liv” på Landskrona konsthall presenterar Nell Walden och visar delar av den samling som ägs av Landskrona museum. I utställningen visas verk av Nell Walden och konstnärer från Der Sturm-perioden, verk från 50-, 60- och 70-talen av tyska och schweiziska konstnärer såväl som verk ut Waldens etnografiska samling. 


Landskrona Foto Festival

14–23 september 2018

Läs mer om Landskrona Foto Festival på landskronafoto.org.


Carl Fredrik Reuterswärd –Tecknet. Ordet. Siffran.

Visas 12 oktober–25 november 2018

Inter-Alphabet, 1988. Carl Fredrik Reuterswärd Art Foundation.Vad vore ett språk utan mellanrum och skiljetecken? Carl Fredrik Reuterswärd blev under 50-talet bekant som poet och skrev fascinerade, fantastiska och förbryllande verk med poesi och prosa. Det konstnärliga arbetet med tecken, ord och skiljetecken fortsätter över åren. I denna utställning på Landskrona konsthall presenteras konstnären Carl Fredrik Reuterswärd och hans förhållande till dessa betydelsefulla delar av vårt språk. Bland annat visas verk som ”the Unseen Alphabeth” såväl som skulpturer av händer i teckenspråk och skulpturer som visar mellanrummet mellan bokstäverna. Detta är en spännande del av Carl Fredrik Reuterswärds konstnärskap som inte uppmärksammats så ofta.


Landskronaslöjd

Visas 8–16 december 2018

En utställning med slöjdprojekt av elever från Landskrona stads elva kommunala grundskolor. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress
Slottsgatan
Citadellområdet

Öppettider
Konsthallen är endast öppen under utställningsperiod (om inget annat anges)
Tisdag–söndag 12–17 
Måndag stängt

Konsthallens entré
0418-47 31 15

Evenemang på konsthallen  
Evenemang på konsthallen