Om konsthallen

Landskrona konsthall byggdes 1963 till Landskrona stads 550 års jubileum, som en utställningshall för industridesign. Hallen är ritad av Sten Samuelson och Fritz Jaenecke.

Exteriörbild av Landskrona konsthall

Om Landskrona konsthall
Landskrona konsthall är en av Skånes vackraste konsthallar. Med stora fönsterväggar och konkret formspråk smälter byggnaden in i den omgivande parken samtidigt som den har en distinkt form. Konsthallens sydvästra vägg pryds av en skulptural glasvägg av Erik Höglund. I konsthallens atriumgård finns en japansk trädgård skapad av Ulla Mohlin 1989. 

I parken runt konsthallen finns Kaptensgårdens Skulpturpark invigd 1998 och med verk av 20 konstnärer. 

Landskrona konsthall visar under perioden feb/mars - november konstutställningar i huvudsak i egen regi, men även i samarbete med bland annat lokala konstföreningar. Konsthallen är möjlig att hyra för utställningsverksamhet av konstföreningar och konstnärssammanslutningar. 

Konsthallen innehåller utställningshall, verkstad och ett café som 1963 kallades Sherrybar. 

Japansk trädgård

– i en atriumgård, mitt i konsthallen, finns en japansk utställningsträdgård skapad av trädgårdsarkitekt Ulla Mohlin 1989 i samband med en minnesutställning över Nobu Uta Hilding. Trädgården är donerad av Fredrikorna i Landskrona och anlagd av Löddeköpinge plantskola och Svalöf Weibulls AB.

Om utställningsrummet

- Ytterväggar runt utställningsrummet är av glas. Ytan på rummet är 530 m2, 3 fasta väggar i rummet, takhöjd 2.90 m. Golv i svart skiffer. Taket består av hängande plattor med underliggande regelverk. Det är möjligt att hänga lätta föremål i taket. Skärmsystem för ytterligare väggar finns ca 40 st 2,5 m höga 1,2 m breda. 

Virtuell rundvandring

Bild från virtuell rundvandring av Landskrona konsthall och Pia Hanssons utställning Carrier IIUpplev en interaktiv virtuell rundvandring i Landskrona konsthall – genom 14 sammanlänkade 360°-foton kan du se dig omkring i den vackra konsthallen.
I rundvandringen kan du se bildkonstnär Pia Hanssons utställning ”Carrier II” som visades i konsthallen under perioden 28/1–19/3 2017. 
Starta rundvandringen!

Rundvandringen är framställd av Lars Peterson (www.360media.se).
Se mer av Pia Hanssons konst på www.piahansson.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress
Slottsgatan
Citadellområdet

Konsthallens entré
0418-47 31 15

Öppettider

Senast uppdaterad av Caroline Larsson