Aktuella utställningar

TIME/LIGHT/LOVE  Swedish Photographic Portraits 1840–2017

Visas 8 juni 2017 – 28 januari 2018

Självporträtt av fotografen Anna Riwkin som Nefertiti, taget ca 1930. naI väntan på uppförandet av ett fotohistoriskt museum i Landskrona presenterar Landskrona Foto tre unika utställningar med utgångspunkt i samlingar och arkiv. ”TIME/LIGHT/LOVE – Swedish Photographic Portraits 1840–2017” är den andra av dessa. Medan den första utställningen ”AgNO3: Histories of Science and Photography in Sweden”, som blev en publik- och kritikersuccé, undersökte gagnandet av fotografi för vetenskapliga syften rör sig denna uppföljande utställning kring det intima, det hemliga och det mänskliga.

Tid, ljus och kärlek; Landskrona museum låter människor med liv lika komplexa som våra egna träda fram ur förliden tid. Jämte våra liv löper berättelsen om våra liv, historier som berättas muntligt, i text och i bild, av oss själva och av andra. Vi dokumenterar och uppfinner varandra, vi drar ifrån och lägger till, vi avslöjar och döljer, vi ger och vi tar. Utställningens fotografier, extraordinära och vackra, skapar möjlighet att jämföra våra liv mot deras och mäta vår tid mot det förgångna. 

Information in English

Logotype för Bästa Biennalen!Bästa Biennalen! -
Fyra konstnärer med fyra olika uttryck

Visas 21 oktober – 5 november 2017 i café Nell Walden

Conny Blom, Max Mikael Book, Pia Hansson och Björn Olsson är konstnärerna vilka arbetar med måleri,
foto och blandtekniker.

Bilderna ger utrymme för olika tolkningar; vad är det vi ser och hur skall vi uppfatta det vi ser. Det handlar om minnen, om kaos och om en verklighet som ibland förändras.

Det finns en trygghet i det kända och i spåren av det förflutna. Det objektiva och det subjektiva lyfts i verken och frågor ställs. Finns det en sann verklighet eller är verkligheten censurerad? 

Informationsblad om konstnärerna

 

Virtuell vernissage lördag 21 oktober
Bästa Biennalen! Vernissagefilm 2017
Läs mer om Bästa Biennalen!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Ordinarie öppettider
Tisdag till söndag: kl. 12.00-17.00
Torsdag: kl. 12.00-20.00
Måndag: stängt

Evenemang på museet  
Evenemang på museet