Aktuella utställningar

Här kan du läsa mer om de tillfälliga utställningar som just nu visas på Landskrona museum.

EN TEATERSAGA I TRE DELAR:
SKÅNSKA TEATERN

Visas 23 november 2019–26 april 2020

Skådespelerskan Chatarina Larsson på scen i föreställningen Oda - Saatans kvinna 1985. Hon håller upp händerna mot ansiktet i en dramatisk gest. Foto: David Skoog

Chatarina Larsson på scen i föreställningen Oda – saatans kvinna! 1985. Foto David Skoog.

1974 flyttade det fria teatersällskapet Skånska teatern till Landskrona och kom att stanna under många år. Med ledord som demokrati och jämlikhet producerade gruppen storslagna föreställningar och blev snabbt en central del av stadens kreativa själ. Nu visar Landskrona museum en utställning om Skånska teatern. Hör historierna och möt människorna bakom en av Sveriges största teaterhändelser under slutet av förra seklet. Följ med upp på scen, bakom kulisserna och ut i staden.

Utställningen om Skånska teatern är en del av ett större dokumentationsprojekt som drivs av Landskrona museum. Fotografier, originalkostymer, masker och rekvisita från tiden i Landskrona visas tillsammans med personliga berättelser från medarbetare såsom kostymörer, tekniker, konstnärliga ledare. För Skånska teatern var förankringen i staden viktig. Sällskapet engagerade amatörer, arbetade med arbetsplatsombud och var ute i staden. Även dessa historier är inkluderade i utställningen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Öppettider

Kalender museum 
Kalender museum

Händer idag:

Inga evenemang idag Visa alla

Senast uppdaterad av Josefin Garpvall