Aktuella utställningar

Nästa tillfälliga utställning, Fashion Exposed - 100 år av svensk modefotografi, öppnar 4 maj.

Fashion Exposed - 100 år av svensk modefotografi

Visas 4 maj  - 13 oktober

Kvinna poserar för modemagasin Foto: Ralf Turander

Foto: Ralf Turander

Mode är ett spännande, ständigt kreativt uttryck.
Samtidigt är mode lika evig färskvara.
Lockande och övertygande.
Men också kommersiell och manipulerande.

Fotografi är en viktig del av modets språk. Evigt anpassningsbart följer det sin tids strömningar genom att visa våra föränderliga ideal. Samtidigt vågar bilden av modet vara frisinnat extravagant och nyfiket experimentell. 

I en unik och generöst stor utställning visar vi hur svenska modefotografer uppfattat och avbildat modet sedan början av 1900-talet fram till idag.

Ett 20-tal fotografer är representerade i utställningen, t ex Sten Didrik Bellander, Georg Oddner, Hans Hammarskiöld, Kerstin Bernhard, Ralf Thurander, Claes Lewenhaupt, Mattias Edwall, Sandra Freij och Carl Bengtsson. 

Utställningen Fashion exposed - 100 år av svenskt modefotografi visar 10 decennier av svenskt modefotografi och visas på Landskrona museum.

Landskrona Foto och Landskrona museums i samarbete med dräkthistorikern Toni Lewenhaupt.


 

I hjärtat är vi alla grannar  - en utställning om att vara människa

Visas i Café Nell Walden 28 april – 1 september

Foto: Gry Ellebjerg

Under ett års tid har Hem & Hyras reporter Gry Ellebjerg fotograferat och intervjuat hyresgäster med unika livsöden. De bor på olika adresser men har mycket gemensamt. Sorg, kärlek och en längtan efter gemenskap.

”Jag har varit utlänning i 40 år. Jag kände ofta att jag hade ett enormt övertag både i Pakistan, Indien och Bangladesh. Jag kunde se saker och ting på ett annat sätt än vad de gjorde. Jag tror att ju mer insikter man får från andra kulturer ju mer klarsynt blir man. Ju mer man blandar upp olika tänkande, ju mer förbättringar blir det. Jag var 70 år när vi flyttade hem från Lahore i Pakistan till Hässleholm. Nu är jag 80 år.” 

- Per Persson

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Öppettider