Aktuella utställningar

Här kan du läsa mer om de tillfälliga utställningar som just nu visas på Landskrona museum.

Landskrona Foto View: India

14 juni - 13 oktober, Landskrona museum

Guyatri Ganju

Fotoutställning med fokus på Indien.

Landskrona Foto View har de senaste åren riktat linsen mot länder som Turkiet, Finland, Irland och nu senast Chile. I årets fotoutställning lyfter man återigen blicken utanför Europa och låter Indien stå i centrum.
Här speglas och berättas historier om det moderna livet som upplevs av fotograferna som alla bor och verkar i Indien.

Perspektivet är tudelat: ur en synvinkel förmedlas en uppdaterad version av vad som händer i den samtida fotografin i Indien; ur en annan synvinkel avslöjar verken olika aspekter av livet i Indien idag.


Fashion Exposed – 100 år av svensk modefotografi

Visas 4 maj  - 13 oktober

Kvinna poserar för modemagasin Foto: Ralf Turander

Foto: Ralf Turander

Mode är ett spännande, ständigt kreativt uttryck.
Samtidigt är mode lika evig färskvara.
Lockande och övertygande.
Men också kommersiell och manipulerande.

Fotografi är en viktig del av modets språk. Evigt anpassningsbart följer det sin tids strömningar genom att visa våra föränderliga ideal. Samtidigt vågar bilden av modet vara frisinnat extravagant och nyfiket experimentell. 

I en unik och generöst stor utställning visar vi hur svenska modefotografer uppfattat och avbildat modet sedan början av 1900-talet fram till idag.

Ett 20-tal fotografer är representerade i utställningen, t ex Sten Didrik Bellander, Georg Oddner, Hans Hammarskiöld, Kerstin Bernhard, Ralf Thurander, Claes Lewenhaupt, Mattias Edwall, Sandra Freij och Carl Bengtsson. 

Utställningen Fashion exposed - 100 år av svenskt modefotografi visar 10 decennier av svenskt modefotografi och visas på Landskrona museum.

Landskrona Foto och Landskrona museums i samarbete med dräkthistorikern Toni Lewenhaupt.

 

KONTEXT – HEMBYGDSRÖRELSEN TALAR OM TING

Visas 15 september–27 oktober i Café Nell Walden

Hembygdsföreningar har massor av föremål att titta på, i inredda miljöer, utställningar och öppna magasin. Åtta föreningar i Skåne har aktivt arbetat för att ge sina besökare tillgång till föremålens historia och betydelse genom film och ljud. Nu visas en utställning med bilder på 15 föremål, med tillhörande QR-kod, samt samma föremål i sina utställningsmiljöer i Café Nell Walden på Landskrona museum. 

”Hembygdsrörelsen talar om ting” är en utställning framtagen av Skånes hembygdsförbund i samarbete med Bara härads hembygdsförening, Hvens hembygdsförening, Klippans hembygdsförening, Kvidinge sockens hembygdsförening, Osby hembygdsförening, Rönnebergs härads hembygdsförening, Röstånga turist- och hembygdsförening och Åstorps hembygdsförening. Den är resultatet av projektet KONTEXT – låt tingen tala som genomförts med bidrag från PostkodStiftelsen och Region Skåne.

Välkommen på vernissage söndag 15 september klockan 14-16. Hvens hembygdsförening och Rönneberga härads hembygdsförening medverkar under vernissagen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Öppettider