Aktuella utställningar

 

 

Se mig i ögonen - bilder av Nina Hemmingsson

Visas 25 november 2018–31 mars 2019

Bild av Nina Hemmingsson

Nina Hemmingsson, född 1971 i Uppsala, verksam i Stockholm, är konstnär och serietecknare. Hon är utbildad vid Konstakademin i Trondheim och har gett ut ett tio-tal serieböcker och en diktsamling.  Mest känd är nog Hemmingsson för sina s. k. enrutingar. 

Utställningen Se mig i ögonen innehåller teckningar och serier, både äldre och aldrig tidigare visat material. Under utställningsperioden kommer samlingen byggas på med nya teckningar så att besökaren får följa med i den pågående processen.


 A WAY AWAY – Swedish Photographers Explore the World 1862–2018

Visas 7 juni 2018– förlängd till 17 februari 2019

Gammalt foto i sepia av man i profil från Kenya med en fjäder på huvudet

Nu är det dags för nästa fotohistoriska utställning i Landskrona. Efter att 2016 ha speglat fotografiets roll inom vetenskapen och 2017 porträttkonsten är turen nu kommen till ”A WAY AWAY – Swedish Photographers explore the world 1862–2018” där ambitionen är att visa hur svenska fotografer rest ut och betraktat världen genom kameraögat.

Här visas bildberättelser födda ur nyfikenhet, intresse, dyrkan, slump, övertygelse, förrättning, tvång och studiesyfte. Fotograferna var där – ibland av en ren tillfällighet, ibland efter målmedvetna, strapatsrika resor på tusentals mil. De var borta över natten, i månader, ibland för återstoden av livet. Utställningen genomförs i samarbete med Nordiska museet. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Öppettider