Kommande utställningar

Snipp och Snopp – lika eller olika?

Visas 4 mars–15 april 2018

De illustrerade figurerna Snipp och Snopp av Tony CronstamLär känna Snipp och Snopp! Genom utdrag ur barnböckerna om figurerna Snipp och Snopp och uppbyggda miljöer får stora som små besökare uppleva en utställning som lockar till lek, funderingar och eftertanke. Här behandlas frågor som: Är det någon skillnad på någon som har en snippa, och någon som har en snopp? Vad är en familj egentligen? Och måste hjälten alltid vara likadan i alla sagor?

Snipp bjuder in till kalas och alla är välkomna. Ett bord står dukat, redo för en stunds lek. I Snipps rum skrivs sagor om annorlunda hjältar. Vågar du gå in i den kusliga skogen? Slå dig ner och läs böckerna om Snipp och Snopp. Dansa och sjung med i Snipp och Snopps egen sång och färglägg bilderna i den jättestora målarboken.

Tony Cronstam, författaren bakom böckerna, har hittills gett ut fyra böcker om figurerna med förhoppningen att bryta könsstereotyper och kroppstabun. Han har en bakgrund som illustratör och Bamsetecknare sedan 1990, men är kanske mest känd som upphovsmakaren till serien om sköldpaddan Elvis (sedan 2000).

Välkommen på vernissage och invigning söndag 4 mars kl. 14.00–16.00.


Kulturtorsdag: Snipp och Snopp - lika eller olika
Torsdag 15 mars kl. 18.0020.00
Välkommen till en kulturtorsdag på temat Snipp och Snopp. Hur ser förväntningarna ut på barn utifrån kön och hur kan dessa påverka barnens intressen och val? Hur ser förväntningarna ut på pojkar och flickor och hur kan dessa påverka barnens val och intressen? Med Johanna Ivarsson och Tony Cronstam. Läs mer om programmet 


Kan själv!

Visas 11 mars–25 april 2018

barn som leker med instrumentinstallation
Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta barnen presenterar ljud som vi har förstått är spännande och intressanta för små barn. Barn i åldern 0-2 år har en annan ljudvärld än äldre barn och vuxna. I utställningen kan barnen skapa och uppleva ljuden med hela kroppen och de kan samarbeta kring och kommunicera med de olika ljuden. Alla ljud och allt ljudskapande presenteras på ett sätt som passar deras unika sätt att undersöka sin omvärld. Det gör att de på egen hand kan skapa sin egen upplevelse vid besöket.

Välkommen på vernissage och invigning söndag 11 mars kl. 14.0016.00. 

Utställningen produceras av Västarvet i samarbete med Kultur i Väst och tonsättare Johan Svensson. Medfinansiärer är Musikverket, Kulturbryggan, Kultur i Väst och tidskriften Föräldrar & Barn.


Brodera på stickat

Visas 22 april–10 juni 2018

Gul provlappI sticksammanhang är textilformgivare Britt-Marie Christoffersson ett välkänt namn. Hon har som ingen annan utforskat handstickningens olika möjligheter. Landskrona museum har visat båda hennes tidigare utställningar kring stickning och nu är det dags för nummer tre – Brodera på stickat. Den här gången utgår Britt-Marie Christoffersson från bekanta stygn och sömmar och fortsätter att visa på handstickningens oändliga möjligheter.

Välkommen på vernissage och invigning söndag 22 april kl. 14.0016.00. 


A Way Away – Swedish Photographers Explore the World 1850–2000

Visas 7 juni 2018 – 27 januari 2019

Porträttfotografi av en man från 1911Nu är det dags för nästa fotohistoriska utställning i Landskrona. Efter att 2016 ha speglat fotografiets roll inom vetenskapen och 2017 porträttkonsten är turen nu kommen till ”A WAY AWAY – Swedish Photographers explore the world 1850–2000” där ambitionen är att visa hur svenska fotografer rest ut och betraktat världen genom kameraögat.

Här visas bildberättelser födda ur nyfikenhet, intresse, dyrkan, slump, övertygelse, förrättning, tvång och studiesyfte. Fotograferna var där – ibland av en ren tillfällighet, ibland efter målmedvetna, strapatsrika resor på tusentals mil. De var borta över natten, i månader, ibland för återstoden av livet. Utställningen genomförs i samarbete med Nordiska museet.


 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Ordinarie öppettider
Tisdag till söndag: 
12.00–17.00
Torsdag: 12.00–20.00
Måndag: stängt

Evenemang på museet  
Evenemang på museet