Barn & museet

Välkommen till Landskrona museum med barn!

Barn och museet
Här på Landskrona museum har barn en given och central plats. I Ateljé Nell, museets öppna verkstad för barn och familjer, finns material framme för eget skapande och under åttalördagar i höst samt på skollov hålls pedagogledda öppna verkstäder. För de allra minsta finns utställningen Trädgårdslandet som bjuder in till lek och upptäcktsfärd. 

Landskrona Stad följer Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring pandemin. Här kan du läsa mer om den aktuella situationen. För Trädgårdslandet gäller max 10 besökare samtidigt och för Tittut! max 20 besökare samtidigt. 


Trädgårdslandet

Välkommen till en spännande utställning full av lek och trädgårdsroliga saker! 

I Trädgårdslandet kan du klättra i komposten, krypa i kaninernas labyrint, plocka morötter eller sjunga en sång med snigeln. Vila under stjärnorna i nattens koja, klappa igelkotten och snurra med skatorna vid spegelsjön. Ta på trädgårdskläder och lek tillsammans!

Trädgårdslandet är Landskrona museums lekutställning för barn mellan 0 och 5 år och deras familjer.

Utställningen är producerad av Landskrona museum tillsammans med scenograf Annika Thore och Form och Funktion.

Lyssna på Trädgårdslandets låt!


 Ateljé Nell

Välkomna till Ateljé Nell – Landskrona museums öppna verkstad för hela familjen.

Skaparverkstad i Ateljé NellObs! Med anledning av situationen med spridningen av coronaviruset covid-19 håller skaparverkstäderna i Ateljé stängt tills vidare. 

Lördagar i Ateljé Nell

Under hösten bjuder museet in till öppen verkstad i Ateljé Nell där barn och familjer kan vara kreativa tillsammans. I ateljén arbetar vi utifrån olika teman eller inspireras av en utställning, konstnär eller konstart som finns i museets samling. Det är alltid drop-in och gratis att delta.

Ta en titt i evenemangskalendern för information om kommande workshops

Skapa på egen hand
I Ateljé Nell står alltid material framme till barn och familjer som vill uttrycka sig konstnärligt på egen hand. Ta med ett skissblock ut i våra utställningar eller sitt vid borden i ateljén en stund. Skapa fritt eller utgå ifrån några av skissövningarna som finns till hands.

Lovverkstäder
Under skollov är lovlediga barn och familjer välkomna till pedagogledd öppen verkstad i Ateljé Nell. Titta i vårt program för information om vad som erbjuds under respektive lov.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20
entre.museum@landskrona.se

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 

Fri entré.

Öppettider

 

 

Kalender museum 
Kalender museum

Senast uppdaterad av Anne-Marie Fäldt