Tillfälliga utställningar

TITTUT!

En helt ny lekutställning för små barn

28 november - 27 februari 2022

Landskrona Stad följer Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring pandemin. Utökade föreskrifter och allmänna råd gäller från den 23 december 2021. Mer information och länkar om pandemin.

För TITTUT! gäller max 20 besökare åt gången. Upptäck och lek runt i utställningen men snälla, max i 30 minuter. Detta så att andra också får möjlighet att komma till.  

Utställningen bygger på scenografen Annika Thores dagboksklipp och tankar om vardagen. Att vakna, borsta tänderna, klä på sig, äta frukost och komma iväg på morgonen. Med utställningen vill Annika visa att vardagens stretande kan förvandlas till något roligt. Bordet blir en koja, klädhögarna till vinglande torn, lamporna till klangspel och strumporna i byrålådorna lever sitt eget liv. Här kan barn och vuxna tillsammans upptäcka och utforska vardagsvärldar med krypin, tittut, speglingar, bilder och nykomponerad musik. Det finns även ett pedagogiskt fördjupningsmaterial kring att vakna, klä på och äta frukost.  Utställningen bygger på igenkännande och miljöer för de allra yngsta, men fungerar fint för barn ända upp i förskoleåldern.

Utställningen är producerad av Form och Funktion och Scenograf Annika Thore som museet också samarbetat med i den permanenta utställningen Trädgårdslandet. Musiken är komponerad av Magnus Larsson. TITTUT! undersöker lekens och konstens möjligheter och hur vi tillsammans vinglar oss genom vardagen.

FRAGMENT

En utställning med mer eller mindre osannolika föremål som samlat damm i museets källare under de senaste hundra åren.

29 mars 2020 -  på Landskrona museum

Välkommen till en ovanligt fantasieggande utställning. Inom den anrika, imponerande stenkasernen från 1760 mitt i Landskrona samt i dess magasin har en unik upptäcktsresa ägt rum. I samlingarna har museets personal identifierat ca 250 sällan skådade föremål. Här samsades bortglömda ting, från magnifika pjäser till ringaktat krafs; här dolde sig en hisnande mix av sandsäckar från ingenjör Andrées ballongfärd över Arktis 1897 och p-pillerkartor från sextiotalets kärlekssomrar. Utställningen väcker frågor om vad människan värderade i det förflutna och vad hon nonchalerar i samtiden. Och tvärtom. Skratt – ja. Eftertanke – definitivt. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20
entre.museum@landskrona.se

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 

Fri entré.

Öppettider

 

 

Kalender museum 
Kalender museum

Senast uppdaterad av Anne-Marie Fäldt