Planetstig

På Tycho Brahe-museet börjar en skalenlig planetstig som ger dig en uppfattning om planeternas avstånd till varandra på ett roligt och lärorikt vis.

Stigen börjar med solen framför Allhelgonakyrkan och fortsätter över museiområdet ända ner till hamnen i Bäckviken. Här kan du vandra längs landsvägen och stöta på de olika himlakropparna i egenskap av planetformade skyltar längs kanten.

Varje planet är försedd med lättillgänglig och informativ text. Neptunus och Uranus hade enligt skalan hamnat i Sundet mellan Landskrona och Ven och är därför inte med. I Borstahusen, norr om Landskrona finns en skylt som visar avståndet till planeten Pluto. I museets entré kan du få en folder över Planetstigen med karta och utförligare information.

Planetstigen byggs upp med hjälp av bidrag från EU Mål2 Öarna, Region Skåne, Stiftelsen Framtidens kultur och AB Landskronahem. Hvens getost, Vens cykeluthyrning och Christer Eriksson har välvilligt upplåtit mark för planetmodeller.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Tycho Brahe-museet
Landsvägen 182 Ven


+ 46 (0) 418 47 31 09
tycho.brahe@landskrona.se


Öppettider
Maj–juni 11.00–16.00
Juli 11.00–17.00
Aug–sept 11.00–16.00
Öppet för bokade visningar året om.


Entrépriser