LAB (lära arbeta bo)

LAB är ett treårigt projekt som riktar sig mot unga tjejer i årskurs 3-6 boende i Karlslundsområdet.

Barn som ritar och målar på staffli kring ett stort bord i ett färgglad rum. Det står penslar och färgtuber framme på bordet.

LAB kan liknas vid ett mini-kulturhus dit tjejerna kommer för olika typer av aktiviteter, ofta med kulturinriktning. På LAB skapar vi, läser högt, skriver berättelser, spelar teater, dansar, bakar, målar, tittar på film, snackar, umgås, hänger och mycket, mycket mer. Vid jämna mellanrum bjuds olika kulturaktörer in för att hålla i workshops för och med barnen. Vid dessa workshops har barnen bland annat testat grafitti, gjort utställningar, målat en muralmålning samt varit delaktiga i framtagandet av en teaterföreställning för barn. På LAB ska alla kunna hitta sin styrka och sin plats.

Om projektet

LAB är ett pågående projekt som startade upp våren 2014. Projektet syftar till att ge flickor och unga kvinnor ökad möjlighet till jämställdhet, aktiv delaktighet i samhällslivet och en meningsfull fritid. Verksamheten genomsyras av ett barnrättsperspektiv och de unga deltagarna har själva varit med och skapat och påverkat verksamheten.

Vi arbetar med att hitta hållbarhet och synergieffekter i samverkan mellan kommunens olika förvaltningar, bostadsbolag, fria kulturarbetare och organisationer i den idéburna sektorn och är öppna för samarbeten med olika aktörer.

Blogg

Följ arbetet på LAB i bloggen: lablandskrona.wordpress.com/

När?

LAB är öppet måndag, tisdag och torsdag 14.00-17.00. Stängt röda dagar.

Var?

Sedan 2/5 2017 håller LAB till i källaren på Koppargården 17 (ingång på kortsidan). 

För vem?

Lab är öppet för tjejer som går i årskurs 3-6 boende i Karlslundsområdet i Landskrona. Det är gratis att delta i aktiviteterna på LAB.  

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress:
Koppargården 17

Karolina Degerman
karolina.degerman@landskrona.se
0418-47 32 61
0733-47 32 61

Hitta hit  
Hitta hit