Nell & Draken

Nell & Draken är ett samarbete mellan kulturinstitutionerna i Landskrona. Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden, och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Nell & Draken innefattar även LAB, Kulturskolan, Landskrona foto m.fl.

_DSC1858.jpg

Att vi satsar gemensamt gör det möjligt att ge kulturen ben och vingar. Tillsammans når vi ut och möter barn och familjer i deras närmiljöer. 

Nell & Draken hade sin första sommarturné 2019 och har sedan dess uppstått i många olika former. Det har bjudits på cirkusturné, spionakademi, Krakel Spektakelvecka, massor av olika kreativa workshops runt om i staden, ljus- och ljudexeperiment, pysselpåsar och mycket annat. 

Aktuellt - Sommaren 2021

I år har Nell & Draken fått kattfeber! Vi dyker upp ute i det gröna på olika platser runt om i Landskrona och bjuder på massor av roligt kattpyssel, kattig cirkus, bokhäng och kattfest.

 

Cirkus alla dagar (förutom 22/6 & 17/8) kl. 13.00!

Vi gästas av Katt-robaterna som anländer till Landskrona med vild jonglering, clowneri och akrobat-tricks som får det att bubbla i magen. En norsk, en dansk och en svensk bjuder på cirkus i världsklass. Efter föreställningen blir det prova-på-cirkus för alla barn med stjärnorna Joel Degerfeldt, Eivind Øverland och Lalla la Cour.

Aktiviteterna passar barn 0-12 år.

Kostnad: Gratis

Drop-in (men begränsat antal deltagare åt gången).  Vi som deltar håller avstånd och är friska <3

Nell & Draken arrangeras av Kulturförvaltningen och är ett kreativt samarbete mellan biblioteket, museet och andra kulturaktörer i Landskrona. Cirkusen presenteras i samarbete med föreningen Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern. Kattsommar arrangeras med stöd av Kulturrådet. 

Miaou!

 

Vi ses i...

Teaterparken 

Mån 14 & tis 15 juni kl 11.00—14.00

Häljarp (Sandåkerskolans skolgård)

Ons 16 juni kl 11.00—14.00

Koppargården (vid LAB:s lokal. OBS! Cirkus kl 14.)

Tors 17 juni 12.00—15.00

Dammhagsparken

Mån 21 juni 11.00—14.00

Lagunen

Tis 22 juni 11.00—14.00.

Skulpturparken

Ons 23 juni 11.00—14.00

Dammhagsparken - Kattfest!

Tis 17 augusti kl. 11.00-14.00

Pyssla, skriv, skapa och fantisera tillsammans med Nell & Draken och författaren Anja Gatu som skrivit boken Kattspionerna på Rosengård!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Ulrika Clementzlor, bibliotekarie. 
ulrika.clementzlor@landskrona.se
0418-473253

Vilka är Nell & Draken?

Nell och Draken_square.png

Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning.

Senast uppdaterad av Caroline Larsson