Nell & Draken

Nell & Draken är ett samarbete mellan kulturinstitutionerna i Landskrona. Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden, och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Nell & Draken innefattar även LAB, Kulturskolan, Landskrona foto m.fl.

_DSC1858.jpg

Att vi satsar gemensamt gör det möjligt att ge kulturen ben och vingar. Tillsammans når vi ut och möter barn och familjer i deras närmiljöer. 

Nell & Draken hade sin första sommarturné 2019 och har sedan dess uppstått i många olika former. Det har bjudits på cirkusturné, spionakademi, Krakel Spektakelvecka, massor av olika kreativa workshops runt om i staden, ljus- och ljudexeperiment, pysselpåsar och mycket annat. 

I nuläget jobbar vi med att färdigställa Nell & Drakens Upptäckarväska som kommer kunna lånas för att på ett lekfullt sätt upptäcka vår vackra Skulpturpark.  Håll utkik! 

Nell & Draken genomförs under 2020/21 med stöd av DELMOS (Delegationen mot segregation) för sitt uppsökande arbete mot barn och unga för deras rätt till kultur.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Ulrika Clementzlor, bibliotekarie. 
ulrika.clementzlor@landskrona.se
0418-473253

Vilka är Nell & Draken?

Nell och Draken_square.png

Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning.

Senast uppdaterad av Caroline Larsson