En Sv

Välkommen till Tycho Brahe-museet på Ven

Tycho Brahe-museet skildrar en av Skandinaviens viktigaste gestalter inom vetenskapen, den skånsk/danske adelsmannen Tycho Brahe.

I slutet av 1500-talet hade han ett avancerat forskningscentra på Ven med slott och observatorium.

Här gjordes banbrytande arbeten och upptäckter inom främst astronomin som legat till grund för vår moderna världsbild. På museet kan du förundras över Tycho i både vår utställning och på platserna där han bott och arbetat.

Tycho Brahe-museet bygger om!

Den 1 oktober stänger Tycho Brahe-museet for säsongen, men tar i mån av möjlighet emot bokade grupper året om för privata guidningar.

Den här vintern ser dock en smula annorlunda ut. Museets personal kommer under vintern att arbeta med en ny basutställning, i den tidigare Allhelgonakyrkan på Ven. Detta innebär att det periodvis kommer att vara pågående byggnadsarbete i kyrkan, vilken också är museet utställningsbyggnad. Vi vill därför informera om att det emellanåt kommer att vara svårt att besöka just den delen av museet vid en bokad guidning.

Resten av museet; den rekonstruerade renässansträdgården och platsen där Tychos slott låg, samt det underjordiska observatoriet Stjärneborg, går fint att besöka som vanligt.

Om du är nyfiken på att veta mer om oss och arbetet med den nya utställningen, följ oss gärna på vår Instagram!

Vi hoppas på er förståelse och gläder oss till att kunna visa den nya utställningen i maj 2019!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Tycho Brahe-museet
Landsvägen 182 Ven


+ 46 (0) 418 47 31 09
tycho.brahe@landskrona.se


Öppettider
Maj–juni 11.00–16.00
Juli 10.30–17.00
Aug 10.30-16.00
Sept 11.00–16.00
Öppet för bokade visningar året om.


Entrépriser

Hitta hit  
Hitta hit

Landsvägen 182, Ven