Vård och omsorgsutbildning

Kurser inom vård och omsorg

 

Inom vård och omsorg finns gymnasial utbildning för vuxna. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård, omsorg om äldre och/eller funktionshindrade. För att klara studierna bör du ha goda kunskaper i svenska språket, datorvana och kunna strukturera ditt eget arbete. Därför kallas du till ett obligatoriskt språktest. När du läst alla kurser inom utbildningen och når 1500 poäng får du ett diplom som du kan visa arbetsgivaren.
Vi är anslutna till vård- och omsorgscollege.

Till hösten 2017 kommer vi att starta upp vårdutbildningen med ett nytt upplägg.
Det blir mindre undervisning och mer handledning. Flera moment blir obligatoriska för att kunna få betyg i kurserna. För dig som inte läst några vårdkurser tidigare börjar med att läsa; vård- och omsorg 1, medicin 1 och psykologi 1.
Läs mer på kursbladet.

Programfördjupning - kurser för dig som vill fördjupa / bygga på dina kunskaper inom ett område / ämne. För dig som har 950 godkända poäng inom programgemensamma ämnen.
Läs mer om vård- och omsorgskurser med programfördjupning.

Lärvux - Hälsa, vård och omsorg -detta är en grundläggande yrkesutbildning inom särskild utbildning för vuxna som ger dig möjlighet att få lära dig mer om ett yrke av en kunnig yrkesperson och handledare. Målet med utbildningen är att komma närmare arbetsmarknaden.
Läs mer om utbildningen hälsa, vård och omsorg.

Utbildningarna startar under förutsättning att tillräckligt antal sökande finns och att beslut om start fattas.

Bifoga/scanna betyg till din ansökan. Utdraget ur belastningsregistret tar du med dig till uppropet.
Ansökan till kommunal vuxenutbildning sker i samråd med studie- och yrkesvägledare på Vuxenvägledningen.
Bor du i annan kommun så vänder du dig till den kommunala vuxenutbildningen i din hemkommun.

Alla utbildningarna är studiemedelsberättigade.
För mer information besök CSN:s hemsida.

 

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.