Kurser och utbildningar

Det är aldrig för sent att satsa på sina drömmar, oavsett om det är att ta igen enstaka gymnasiekurser för att kunna söka vidare till högskolan eller skola om sig till ett helt nytt yrke.

Hos oss finns både enstaka kurser och hela yrkesutbildningar. Våra studie- och yrkesvägledare hjälper dig att komma vidare. 

Vem kan söka?

Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun. Vissa yrkesutbildningar är fria att söka även om du är skriven i en annan kommun. 

Du behöver dator med internetuppkoppling

Vi använder lärplattformen Teams som ingår i studierna när du går en utbildning hos oss. På Teams har du kontakt med din lärare via datorn. Därför behöver du har tillgång till dator och internet för att kunna delta i studierna. 

Planerar du att läsa flera enstaka kurser?

Om du inte vill ha uppehåll i dina studier måste du göra en ansökan till nästa kurs innan din pågående kurs är klar (2 veckor innan).

Om du behöver hjälp att planera dina studier kan du kontakta en av våra studie- och yrkesvägledare.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Monika Torkar