Hälso- och vårdadministratör    400 YH-poäng, 2 år

En utbildning som vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med kvalificerade administrativa uppgifter inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Vill du arbeta som en administrativ spindeln i nätet och utveckla nya rutiner, skriva journaler, boka patienter, dokumentera, arkivera, hjälpa till med IT-support och mycket annat inom offentlig eller privat sjukvård? Då är detta en utbildning för dig.

Efter utbildningen ska du kunna tillämpa kunskaper och färdigheter som baseras på branschens beprövade erfarenhet samt ny forskning och omvärldsbevakning. Den administrativa yrkesrollen inom hälsa och vård förändras successivt, inte minst på grund av tekniken. I yrkesrollen kan det därför också ligga delaktighet i utredningar, sammanställningar och presentation av material som framkommit. Utbildningen ger dig den yrkeskompetens som idag bedöms viktig för framtida och nya arbetsuppgifter. 

Praktik (LIA) en viktig del av utbildningen

En viktig del av utbildningen är LIA, lärande i arbete, där du under flera praktikperioder får komma ut i arbetslivet. Under dessa veckor ges chansen att praktisera sina färdigheter och lära sig branschen på riktigt nära håll.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Intresserad av utbildningen?

Du kan besöka vår utbildning som "student för en dag". Det innebär att du gör ett studiebesök hos oss under en dag, där du sitter med i undervisningen, känner av stämningen, träffar våra studerande och ställer så mycket frågor du vill. Låter detta intressant? Hör av dig till vår utbildningsledare Lotta Stoltz på telefon 0418 - 47 31 78 eller lotta.stoltz@landskrona.se

Följ oss på sociala medier  
Följ oss på sociala medier

Senast uppdaterad av Monika Torkar