Välfärdsteknik i vård och omsorg 30 YH-poäng distans/halvfart, 12 veckor

Hur kan välfärdsteknik bidra till att bibehålla eller öka trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet för äldre och individer med funktionsnedsättning? I denna utbildning får du kunskap inom området välfärdsteknik. Du får även kunskap om lagar, förordningar och föreskrifter samt etik och värdegrund gällande området välfärdsteknik.

Du lär dig att identifiera behov och introducera välfärdsteknologiska lösningar, samt att motivera och vägleda brukare och kollegor i användning av välfärdsteknik i syfte att underlätta vardagen för den enskilde. Det finns ett stort och ökande behov av kompetens inom välfärdsteknik i vård och omsorg.

  • Sista ansökningsdag 30 augusti, 2020
  • Kursstart 28 september, 2020

Kursupplägg

Studierna sker på distans via vår lärplattform, vilket innebär att du måste ha tillgång till en dator och internet. Studierna bedrivs på halvfart som en förutsättning för du ska ha möjligheter att kombinera dina studier med en anställning. Utbildningen är 12 veckor lång (vecka 40-51).

Utbildningen inleds med en fysisk träff på Yrkeshögskolan Landskrona. Då får du information om bland annat kursupplägg, kursmål och en introduktion till lärplattformen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Yrkeshögskola